Ξηλώνουν το ΣΔΟΕ απο την Ηπειρο... στην Πάτρα πια η νέα έδρα


Υποβαθμισμένη η νέα υπηρεσία ελέγχων.
 Απ΄ ότι δείχνουν τα πράγματα μόνο τα ντουβάρια θα μείνουν στο κτήριο του ΣΔΟΕ στα Γιάννινα καθώς με την κατάργηση της Διεύθυνσης Ηπείρου άρχισε και το μοίρασμα του εξοπλισμού του .
Αυτοκίνητα δόθηκαν στη νέα υπηρεσία ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ)στην ΔΟΥ Ιωαννίνων αλλά και στη ΔΟΥ Μυκόνου ενώ και οι υποθέσεις που χειρίζονταν τα έμπειρα και ικανά στελέχη άρχισαν να μοιράζονται .
Το ΣΔΟΕ θα  παραμείνει μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και θα στελεχωθεί με μόνο 70 υπαλλήλους ,ενώ οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν στο τμήμα προληπτικού ελέγχου των ΔΟΥ.
Με την κατάργηση του ΣΔΟΕ στα Γιάννινα και το καθεστώς αβεβαιότητας που επικρατούσε όλο το προηγούμενο διάστημα ,οι έλεγχοι απο την ΔΟΥ είναι ελάχιστοι (λόγω έλλειψης προσωπικού)αλλά λείπει πια και το στοιχείο του αιφνιδιασμού ,καθώς οι έλεγχοι πλέον γίνονται απο πολυμελή κλιμάκια παρουσία στυνομικών.
Και βέβαια εδώ ταιριάζει γάντι η παροιμία "λείπει ο γάτος χορεύουν τα ποντίκια"
Ετσι οι βαρύγδουπες δηλώσεις περί πάταξης της φοροδιαφυγής παραμένουν δηλώσεις και μόνο ,ενώ στην πράξη δεν γίνεται απολύτως τίποτε.
Ποιος κοροϊδεύει ποιον  σε αυτή τη   χώρα ;
Η κυβέρνηση την Τρόικα ,εμείς την κυβέρνηση ,ή η κυβέρνηση εμάς;
Κανείς δεν ξέρει ....
Οι οδηγίες και οι συμβουλές των Ολλανδών ράμπο κατά της διαφθοράς στους Ελληνες αδιάφθορους απο το 2014 πήγαν περίπατο ,καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν εφάρμοσε ποτέ τίποτε απο αυτά.
Σε τοπικό επίπεδο η κατάργηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ηπείρου και Ιονίων Νήσων  του ΣΔΟΕ , η υποβάθμιση της νέας υπηρεσίας ΥΕΔΔΕ σε υποδιεύθυνση Ηπείρου και η μεταφορά της διεύθυνσης στην Πάτρα ,ουδόλως προβλημάτισε την τοπική εξουσία , η οποία περί άλλων τυρβάζει .
Απο υποβάθμιση σε υποβάθμιση πάμε σ'αυτή την περιοχή και κανείς δεν αντιδρά.
Για να αντιληφθεί κάποιος τη σημασία των κυβερνώντων στην καταπολέμηση της διαφθοράς αρκείνα δει το ακόλουθο στοιχείο .
Απο τις 39.200 υποθέσεις που χειρίζονταν πανελλαδικά το ΣΔΟΕ ,μόνο οι 4.000 μεταφέρονται στη νέα υπηρεσία η οποία θα εποπτεύεται απο τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων , ο οποίος γίνεται παντοδύναμος και θα δίνει  λογαριασμό μόνο στην Τρόικα .
Αλήθεια ,πως μπορεί να καταπολεμηθεί η διαφθορά όταν σε έναν υποτιθέμενο έλεγχο σε εστιατόριο αν βρεθεί πως δεν κόπηκαν αποδείξεις σε 10 τραπέζια το πρόστιμο απο 800 ευρώ έχει μειωθεί σε 250 ,κάτι που ο ιδιοκτήτης ρισκάρει πλέον και δεν κόβει αποδείξεις.
Με τέτοια πολιτική στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ένα είναι σίγουρο
Το πάρτι συνεχίζεται και μάλιστα καθημερινά πληθαίνουν οι διοργανωτές του αλλά και οι καλεσμένοι ...

Κωνσταντίνος Πάνος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]