ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Του Πολιτιστικού συλλόγου Καρδαμιτσίων στον Δήμο Ιωαννιτών για τη λειτουργία της Λαϊκής αγοράς

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Του Πολιτιστικού συλλόγου Καρδαμιτσίων
Προς
τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννιτών
Κύριε Δήμαρχε
Στις αρχές του Μάη 2016 ξεκίνησε στα Καρδαμίτσια η
λειτουργία Λαϊκής αγοράς στον δημοτικό χώρο μπροστά στο Δημοτικό σχολείο , που διαμορφώσατε κατάλληλα  γι΄αυτόν  το σκοπό .Την εγκαινίασαν οι εκπρόσωποι του Δήμου , την χαιρέτησε ο Σύλλογος μας με ανακοίνωση, την χάρηκαν οι κάτοικοι του οικισμού. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος μας ενημέρωσε ότι η λαϊκή θα γίνεται κάθε Σάββατο και η άδεια λειτουργίας της είναι για 30 θέσεις. Ωστόσο άρχισε να λειτουργεί μόνο με 11-12 πωλητές. Στα επίμονα ερωτήματα του συλλόγου μας , η απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου ήταν ότι όσοι πωλητές δεν έρχονται θα αντικατασταθούν με επιλαχόντες στον διαγωνισμό και ότι υπάρχει πρόβλημα αντιδικίας με το σωματείο των πωλητών γιατί το Σάββατο ήταν η μέρα της λαϊκής στην Αγία Μαρίνα.
Στο μεταξύ ταυτόχρονα ξεκινήσατε το έργο στην οδό Κοσμά Αιτωλού στον βασικό δρόμο δηλαδή που οδηγεί  στον χώρο της Λαϊκής και ο οποίος πέντε μήνες τώρα παραμένει  κλειστός .
Αποτέλεσμα των παραπάνω  είναι η Λαϊκή σιγά σιγά να φυλλοροεί , οι πωλητές να φεύγουν και οι κάτοικοι να απογοητεύονται και να την εγκαταλείπουν και σήμερα να έρχονται μόνον τέσσερεις πωλητές και ο χώρος να μετατρέπεται σε παρκινγκ φορτηγών και λεωφορείων.
Κύριε  Δήμαρχε
Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια από τότε που ζητήσαμε την δημιουργία λαϊκής αγοράς στα Καρδαμίτσια. Τρία χρόνια συνεχών οχλήσεων από τη μεριά μας. Πολύ μεγάλο διάστημα που δεν δικαιολογείται ούτε απ΄την αλλαγή του νόμου, που έτσι κι αλλιώς έληξε την άνοιξη του 2014 , ούτε απ΄την γραφειοκρατία , ούτε απ΄την δήθεν αναζήτηση χώρου ούτε απ'την αντιδικία με το σωματείο των πωλητών, επιχειρήματα δηλαδή που επικαλούνται οι εκπρόσωποι του Δήμου. Συνεπώς εύλογα γεννιούνται για μας για τα μέλη μας και τους κατοίκους της περιοχής τα παρακάτω ερωτήματα:
- Γιατί ενώ η άδεια της Λαϊκής είναι για τριάντα θέσεις την ξεκινήσατε με δώδεκα πωλητές , ζήτημα που δημιουργούσε  πρόβλημα στη γέννησή της μια που είναι γνωστό ότι ο κόσμος  ζητά στη λαϊκή την ποικιλία και τις καλύτερες τιμές;
- Γιατί δεν προχωρήσατε στην αντικατάσταση όσων πωλητών δεν ερχόταν, με τους επιλαχόντες του διαγωνισμού;
- Γιατί δεν αλλάξατε την ημέρα αν αυτό ήταν το πρόβλημα , πράγμα που ήταν εύκολο μια και η ημέρα ήταν δική σας επιλογή;
- Γιατί ανοίξατε το έργο στην οδό Κοσμά Αιτωλού χωρίς να έχετε εξασφαλίσει τις  αναγκαίες  προϋποθέσεις για την σύντομη ολοκλήρωση του; Δεν γνωρίζατε ότι υπήρχαν διεκδικήσεις αποζημιώσεων? Δεν γνωρίζατε ότι υπήρχαν χρονοβόρες  διαδικασίες για να απομακρυνθούν οι κολώνες της ΔΕΗ; Δεν γνωρίζατε ότι ο δρόμος αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί στο Δημοτικό Σχολείο , στη Λαϊκή που μόλις ξεκινούσε η λειτουργία της, προπαντός ο δρόμος απ΄τον οποίο περνάει η αστική συγκοινωνία,  την οποία με δικές μας προσπάθειες φέραμε στον οικισμό σχεδόν πριν είκοσι χρόνια και την οποία στερήσατε για πέντε μήνες απ΄τους εργαζόμενους,  τους μαθητές και τους υπερήλικες της περιοχής .
- Πως βρέθηκε τελικά λύση για την συγκοινωνία τώρα και δεν βρίσκατε με το Αστικό ΚΤΕΛ τόσο καιρό;
Αδιαφορία , ερασιτεχνισμός, έλλειψη ευαισθησίας,  συμφέροντα;
Τι μπορεί να οδηγεί σε τόσο κακούς χειρισμούς ;
Κύριε Δήμαρχε
Ζητούμε να δώσετε άμεσα λύση στο πρόβλημα της Λαϊκής αγοράς. Πολύ περισσότερο που για την αντιμετώπιση του δεν χρειάζονται χρήματα που ίσως επικαλεσθείτε την έλλειψή τους, αλλά ….ενδιαφέρον , ενδιαφέρον , ενδιαφέρον.
Ζητούμε να ολοκληρώσετε άμεσα το έργο στην οδό Κοσμά Αιτωλού, ώστε να κλείσει μια ανοιχτή πληγή στην καρδιά τού οικισμού που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην έτσι κι αλλιώς δύσκολη καθημερινότητά μας, πληγή που δεν σας τιμά και προσβάλλει τη δική μας νοημοσύνη.
Με την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε στα αιτήματά μας .
Με τιμή 20-09-2016

Για το διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Η  Γραμματέας                                  
Πηνελόπη Κοτζαμάνη Ευανθία Ντάϊκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]