Επιστολή Δήμου Πωγωνίου Για Το Κλείσιμο Του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κεφαλοβρύσου

Κλείσιμο Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κεφαλοβρύσου


Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 178/2016 ομόφωνη απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου (πρακ. 9/29-8-16), επανερχόμαστε στο θέμα κατάργησης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κεφαλοβρύσου και σας μεταφέρουμε, για μία ακόμη φορά, την αγανάκτησή μας για το αίσθημα αδικίας που διακατέχει όσες αποφάσεις της πολιτείας αφορούν την μεθόρια περιοχή του Πωγωνίου.
Μία περιοχή πολύπαθη, με ιδιαιτερότητες γεωγραφικές και ηλικιακές που δυστυχώς δεν ελήφθησαν  υπόψη από τους αρμοδίους κατά την εκπόνηση του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. Όπως δεν ελήφθησαν υπόψη και οι δεσμεύσεις για διατήρηση και ενίσχυση της Συνοριακής Φύλαξης. Η απόφαση έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις δεσμεύσεις του Υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ. για ενίσχυση της συνοριακής φύλαξης και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους του ακριτικού δήμου Πωγωνίου, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένα και μοναχικά άτομα.
Στο Δήμο Πωγωνίου λειτουργούσαν πέντε τμήματα Συνοριακής Φύλαξης (Δελβινακίου, Αγίας Μαρίνας, Κεφαλοβρύσου, Καστάνιανης και Πωγωνιανής), τα οποία συμπτύχτηκαν σε τρία (3) Καστάνιανης, Δελβινακίου και Κεφαλοβρύσου. Ωστόσο το Υπουργείο προχωρά σε μία ακόμη αδικία καταργώντας το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κεφαλοβρύσου, αφήνοντας στο έλεός τους, τους κατοίκους μίας ακτίνας 70 χλμ. που δεν μπορεί να καλυφθεί από κανένα άλλο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης.
Το αίσθημα αδικίας γίνεται ακόμη μεγαλύτερο όταν παρατηρούμε ότι παραμένουν Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης σε αστικά κέντρα και το μοναδικό Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης που καταργείται σε όλη την Ήπειρο είναι αυτό του Κεφαλοβρύσου, του πλέον απαραιτήτου. Η απόφαση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καθώς το κενό στην φύλαξη αυτής της γεωγραφικής περιοχής, ανοίγει το δρόμο στην αύξηση της εγκληματικότητας, γεγονός που θα οδηγήσει στην ερήμωση των χωριών του Δήμου Πωγωνίου. Η κατάργηση του συγκεκριμένου Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης θα αυξήσει τα ήδη μεγεθυμένα προβλήματα. Ο Δήμος Πωγωνίου έχει πληρώσει με αίμα την ελλιπή φύλαξη των συνόρων και σε καθημερινή βάση δημότες μας χάνουν τις περιουσίες τους πέφτοντας θύματα κλοπών και ληστειών. Ο πολύπαθος πληθυσμός του Πωγωνίου συνεχίζει να πληρώνει βαρύ φόρο στην εγκληματικότητα που αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια.
Επισημαίνουμε δε ότι ο Δήμος Πωγωνίου, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη λειτουργία του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κεφαλοβρύσου, φιλοξενεί το Τμήμα σε ιδιόκτητο κτίριο με αποτέλεσμα τα λειτουργικά έξοδα να είναι σχεδόν μηδενικά.
Ζητούμε την αναθεώρηση της απόφασης και την εφαρμογή ενός σχεδιασμού που θα εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και θα επιστρέψει επιτέλους την ηρεμία στην περιοχή του Πωγωνίου. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θα μας βρει απέναντι καθώς γνώμονάς μας είναι η προστασία των δημοτών.                        
                       
                     
                           Ο Δήμαρχος



                              Κωνσταντίνος Καψάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]