Οι δεσμεύσεις λογαριασμών έφεραν έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία

Τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), είχαν ως αποτέλεσμα να εισπραχθεί σημαντικό ποσό.

 Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή», στο 8μηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2016 έχουν εισπραχθεί από δέσμευση περίπου 135.000 τραπεζικών λογαριασμών, που ανήκουν σε συνολικά 27.502 οφειλέτες, 25 εκατ. ευρώ.

Υπάρχει η εκτίμηση όμως, ότι άλλα 125 εκατ. ευρώ έχουν εισπραχθεί από την ένταξη όσων είδαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να δεσμεύονται στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Οι οφειλέτες που βλέπουν ότι δεσμεύονται οι λογαριασμοί τους, για να αποκτήσουν ξανά πρόσβαση, σπεύδουν να ρυθμίσουν την οφειλή τους και να καταβάλουν τις αντίστοιχες μηνιαίες δόσεις μαζί με τις τρέχουσες καταβολές ασφαλιστικών εισφορών.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας υποστηρίζει ότι δεν έχουν επιδοθεί κατασχετήρια στους χιλιάδες οφειλέτες-ελεύθερους επαγγελματίες με οφειλή από 5.000 έως 60.000 ευρώ, ενώ δεν υπάρχει και καμία πρόθεση να μεταφερθούν χρέη κάτω των 5.000 ευρώ στο ΚΕΑΟ, τουλάχιστον άμεσα.

Οι συνολικοί οφειλέτες που έχουν εγγραφεί στα μητρώα του ΚΕΑΟ ανέρχονται σε 314.790 και στόχος του Κέντρου για το 2016 είναι να εισπράξει 800 εκατ. ευρώ, ήτοι περίπου 200 εκατ. ευρώ το τρίμηνο. Από τα έως τώρα στοιχεία για το τρέχον έτος φαίνεται ότι είναι πιθανό να επιτευχθεί ο σκοπός. Μόνο κατά το β΄ τρίμηνο εισπράχθηκαν ποσά 196 εκατ. ευρώ.
via:EEA
Πηγή : www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]