ΤΟ ΠΑΜΕ για το χθεσινό εργατικό ατύχημα στο Χατζηκώστα

Η πολιτική της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου, σε μια εποχή που αυξάνεται η προσέλευση περιστατικών, έχει σαν αποτέλεσμα το προσωπικό σε όλες τις ειδικότητες να μειώνεται δραματικά. Όλο και λιγότερο προσωπικό προσπαθεί να ανταποκριθεί σε όλο και μεγαλύτερο όγκο δουλειάς.
Έχει ως συνέπεια παλιά εξαρτήματα από πολλά χρόνια, ιατρικά εργαλεία και εξοπλισμός αντί να αντικατασταθούνε με σύγχρονα και πιο ασφαλή να επισκευάζονται, στην λογική της εξοικονόμησης πόρων και περιορισμού των δαπανών.
 Έχει ως συνέπεια την εντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών, την εξουθένωση και την πρόκληση εργατικών ατυχημάτων σαν αυτό που συνέβη εχθές Πέμπτη, που η βλάβη σε εξάρτημα φιάλης οξυγόνου προκάλεσε τον τραυματισμό συναδέλφου, ευτυχώς ελαφρύ, αλλά και των άλλων συναδέλφων που βρισκόταν στον ίδιο χώρο.
 Αυτή η πολιτική οδηγεί σε μεγαλύτερη ταλαιπωρία των ασθενών. Βάζει σε κίνδυνο την ασφαλή εφημέρευση των Νοσοκομείων.  Μόνο τα τελευταία 5 χρόνια στο Χατζηκώστα έχουν φύγει 200 εργαζόμενοι χωρίς να αναπληρωθούν. Τον 2016 τα στοιχεία λένε  ότι 31.143  οργανικές θέσεις παραμένουν κενές στα Νοσοκομεία πανελλαδικά.
Για μια ακόμα φορά τονίζουμε ότι η αυτοθυσία, η αλληλεγγύη, το φιλότιμο με τα οποία δουλεύουμε δεν δίνει σε κανένα το άλλοθι να εφαρμόζει την πολιτική που μας τσακίζει!!!
Οι ανάγκες μας, το δικαίωμα στην καθολική, πλήρη δημόσια και δωρεάν υγεία του λαού, δεν χωράνε στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αλλά και της προηγούμενης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που κάνει τη ζωή μας κόλαση και της πλουτοκρατίας παράδεισο!
 Η υγεία και η πρόνοια είναι λαϊκό δικαίωμα. Διεκδικούμε ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες δουλειάς.  Επαρκές προσωπικό σε όλες τις ειδικότητες, Σύγχρονο ιατροτεχνικό εξοπλισμό!
                                                                                                                          Γιάννενα  16/9/2016

φωτο αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]