Ο κ. Τσίπρας και η μανία του για… εγκλεισμούς!


Γράφει η Σοφια Βούλτεψη
Όσο και αν η κυβερνητική εκπρόσωπος προσπάθησε να αποφορτίσει αυτά τα οποία είπε ο κ. Τσίπρας στην Κ.Ε. του κόμματός του περί… σύλληψης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το πρόβλημα είναι μεγάλο και βαθύ.

Ας αφήσουμε που και η κ. Γεροβασίλη, αφού επέλεξε έναν πολύ παιδαριώδη τρόπο για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μετά περπάτησε στην ίδια επικίνδυνη ατραπό.

Τι είπε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του; Τα εξής:

«Θα πρότεινα, μάλιστα, στην συνδικαλιστική ηγεσία της αστυνομίας αντί να ανακοινώνει ότι θα συλλάβει τον Χουλιαράκη, μήπως να ανέβαινε αυτές τις μέρες προς Θεσσαλονίκη μεριά».

Δηλαδή, είπε αυτό που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα τολμούσε να ειπωθεί σε μια κανονική Δημοκρατία ούτε χάριν αστειότητος.

Μόνο οι δικτατορίες συλλαμβάνουν αρχηγούς κομμάτων και μόνο ο Μαδούρο, τον οποίο ο κ. Τσίπρας θαυμάζει και θεωρεί φίλο του, έβαλε στη φυλακή τον αντίπαλό του αρχηγό της αντιπολίτευσης, Καπρίλες.

Στις Δημοκρατίες, τέτοια πράγματα δεν λέγονται ούτε για αστείο.

Η δε κ. Γεροβασίλη, δήλωσε για την αντίδραση του κ. Μητσοτάκη:

«Ενώ, για άλλη μία φορά έδειξε ότι δεν έχει αίσθηση του χιούμορ, αφού προσέλαβε την περιπαιχτική αναφορά του Πρωθυπουργού στις κινητοποιήσεις και τις σχετικές δηλώσεις των ένστολων συνδικαλιστών, ως προτροπή να τον συλλάβουν. Διαβεβαιώνουμε τον κύριο Μητσοτάκη ότι τέτοιο κίνδυνο δεν διατρέχει. Απεναντίας, διατρέχει μεγάλο κίνδυνο, αν οι πολίτες καταλάβουν τι ακριβώς προτείνει, να μείνει στάσιμος για πάντα στο σημερινό του αξίωμα».

Το ψέμα το έχουν στην άκρη των χειλέων τους. Όλοι ακούσαμε τι είπε ο κ. Τσίπρας, αλλά η κυβερνητική εκπρόσωπος το διέστρεψε προς το συμφέρον τους, λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας δήθεν ήθελε να στιγματίσει τις θέσεις των συνδικαλιστών της αστυνομίας!

Με τη διαφορά ότι ο κ. Τσίπρας εκστόμισε την τρομερή προτροπή μετά από μια άλλη φράση, όταν κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη πως για να εξοικονομήσει 150 εκ. θα εξαφανίσει τις ωριμάνσεις και τα ειδικά μισθολόγια.

«Πάνε και οι ωριμάνσεις, πάνε και τα ειδικά μισθολόγια», είπε ο κ. Τσίπρας. Και μετά προέτρεψε τους αστυνομικούς να συλλάβουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ύστερα, ήλθε και η κ. Γεροβασίλη και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι… δεν έχει χιούμορ.

Αμέσως μετά, το… τερμάτισε: Διαβεβαίωσε τον κ. Μητσοτάκη ότι «τέτοιο κίνδυνο δεν διατρέχει»!

Συγγνώμη, αλλά θα μπορούσε να διατρέχει τέτοιο κίνδυνο και χρειαζόταν η διαβεβαίωση της κ. Γεροβασίλη;

Απίθανα πράγματα! Και πολύ επικίνδυνα!

Υπάρχει ωστόσο και κάτι ακόμη που πέρασε απαρατήρητο και που δείχνει την τάση του κ. Τσίπρα για πρακτικές… εγκλεισμού!

Μιλώντας, πάντα ενώπιον της Κ.Ε., ο κ.  Τσίπρας για την διαδικασία-παρωδία των τηλεοπτικών «αδειών», είπε για τους υποψήφιους καναλάρχες:

«Κανένας δεν είναι φίλος μας, όλους τους είχαμε κλεισμένους επί τρία εικοσιτετράωρα μέχρι να δώσουν το μεγαλύτερο τίμημα»!

Και αυτούς τους είχαν «κλεισμένους»!

Και αφού τους έκλεισαν αυτούς, τώρα θα κλείσουν και τα κανάλια!

Και τα υπόλοιπα να βάλει τον Στρατό να τα διαχειρίζεται, όπως έκανε ο φίλος του ο Μαδούρο!

Δεν έχει πλέον κανείς την παραμικρή αμφιβολία.

Διολισθαίνουμε σε καθεστώς όπου δεν ξέρεις αν αυτός που το πρωί χτυπά την πόρτα σου είναι ο γαλατάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]