Ιωάννινα:Προκλητικές..Συμπεριφορές Απο ΜΚΟ ...

Γράφει ο Κωνσταντίνος Πάνος
Ας προσγειωθούμε στην πεζή πραγματικότητα και ας δούμε τα θέματα χωρίς κομματικά γυαλιά.
Στην Ελλάδα του σήμερα αυτοί που μας κυβερνάνε πραγματικά εκτός φυσικά από τους Ευρωπαίους εταίρους μας είναι οι ΜΚΟ(μη κυβερνητικές οργανώσεις).
Μιλάμε γι αυτούς τους απίθανους τύπους που με αφορμή το προσφυγικό, έχουν έρθει στη χώρα μας και κυριολεκτικά αλωνίζουν σε όλους τους χώρους της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Όλα αυτά σε ένα κράτος που οι κυβερνώντες τους έχουν ανοίξει διάπλατα τις πόρτες για να συμπεριφέρονται όπως αυτοί γουστάρουν.
Υποτίθεται ότι στέκονται στο πλευρό των προσφύγων από ανθρωπιστικό ενδιαφέρον.
Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική καθώς αμοίβονται παχυλά από άγνωστες σ εμάς χρηματοδοτικές πηγές. Ένας μεταφραστής κι αυτός της πλάκας καθαρίζει περίπου 1000ευρώ το μήνα ενώ ένα Ελληνόπουλο με πτυχία και μάστερ δεν φτάνει τα 500 ευρώ το μήνα.

Για να δείτε πως αποθρασύνθηκαν όλοι αυτοί οι περίεργοι τύποι αρκεί να σας αναφέρω ένα περιστατικό που συνέβη πριν λίγο καιρό στο νοσοκομείο ''ΧΑΤΖΗΚΏΣΤΑ''.

Επί μεγάλο χρονικό διάστημα νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική ένα παιδάκι από τη Συρία, σε δίκλινο δωμάτιο. Ο πατέρας του παιδιού ζει στην Γερμανία και ανά τακτά χρονικά διαστήματα έρχεται στα Γιάννινα για να επισκεφθεί το παιδί του. Στο δωμάτιο υπήρχε άλλο ένα κρεβάτι το οποίο χρησιμοποιούσαν οι γονείς του παιδιού για να ξεκουράζονται. Όμως οι ανάγκες της κλινικής υποχρέωσαν τη διεύθυνση να βάλει στο θάλαμο και δεύτερο παιδάκι κάτι που εξόργισε τον πατέρα καθώς δεν υπήρχε πια κρεβάτι γι αυτόν.
Άμεσα ο Σύρος πρόσφυγας απευθύνθηκε στις ΜΚΟ και δύο Ισπανοί πήγαν στο νοσοκομείο για -άκουσον άκουσον- να κάνουν ανακρίσεις.
Δεν γνωρίζω αν πήραν άδεια από τη διοίκηση, αλλά αν πήραν ακόμα χειρότερα και άρχισαν να ρωτούν  τους γιατρούς για ποιο λόγο έβαλαν κι άλλο παιδάκι στο θάλαμο.
Και οι γιατροί έδιναν εξηγήσεις αντί να τους   βάλουν στη θέση  που τους άρμοζε...Αλήθεια η διοίκηση του νοσοκομείου γνωρίζει το περιστατικό κι αν ναι πως επιτρέπει ανακρίσεις σε γιατρούς από τυχάρπαστους;
Με τους πρόσφυγες κανένας μας δεν έχει κάτι. Ίσα ίσα συμπάσχουμε με το δράμα τους. Όμως αυτους τους τύπους από τις ΜΚΟ κάποιος πρέπει να τους βάλει στη θέση τους κι αφού το κράτος δεν μπορεί και δεν θέλει , ας το κάνει η τοπική εξουσία.
Κι όπως λέει κι ο λαός μας...''κεχαγιά δεν είχαμε στο κεφάλι μας , κεχαγιά αποκτήσαμε''...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]