Η Νεολαία των ΑΝΕΛ για τις δηλώσεις του Υπ.Παιδείας σε σχέση με το μάθημα θρησκευτικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Μετά την προσπάθεια υποβάθμισης της διδασκαλίας αρχαίων Ελληνικών, ο κ. Φίλης, που ηγείται της χάραξης πολιτικής για την Παιδεία, δηλώνει, για μία ακόμη φορά, αποφασισμένος να ακολουθήσει πορεία πλεύσης, βασισμένος σε προσωπικές εμμονές,  ιδεοληψίες και στείρες προκαταλήψεις.

Οι δηλώσεις του για επικείμενη αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών από ομολογιακό σε θρησκειολογία, προσβάλλουν το κοινό αίσθημα και την ίδια την παράδοση της πατρίδας.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Φίλη ότι ο ρόλος του είναι να υπηρετεί τους πολίτες και να σέβεται τη βούληση αυτών. Και η Ορθόδοξη πίστη και παράδοση αποτελεί βίωμα του Ελληνικού λαού και διαμορφώνει το χαρακτήρα του, αιώνες τώρα.

Του υπενθυμίζουμε, ακόμη, ότι η διατήρηση της παράδοσης και της ταυτότητας ενός έθνους, είναι οι προϋποθέσεις εκείνες που παράγουν πολιτισμό.

Εκτός των άλλων, θεωρούμε τον τρόπο διδασκαλίας που επιθυμεί για τα θρησκευτικά, πλήρως αντιπαιδαγωγικό. Αναρωτιόμαστε, πως θα μάθουν τα παιδιά, χωρίς να μπερδευτούν, την κοσμοαντίληψη της κάθε θρησκείας μέσα σε λίγες ώρες. Μία τέτοια διαδικασία το μόνο που θα καταφέρει, είναι να προκαλέσει περισσότερη σύγχυση στους μαθητές.

Για μας, κάθε αλλαγή στον τομέα της Παιδείας έχει νόημα, όταν προωθεί την, κατά το Σύνταγμα (άρθρο 16, παρ. 2), επιταγή ανάπτυξης της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των νέων και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.



Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]