ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

[Ελλάδα]Σοβαρές ελλείψεις σε αίμα στα δημόσια νοσοκομεία. Κινδυνεύουν οι πολυμεταγγιζόμενοι

Δραματικές και επικίνδυνες για τη ζωή 1.000 περίπου πολυμεταγγιζόμενων ασθενών από θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία), που νοσηλεύονται και μεταγγίζονται συστηματικά στα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία, Γενικό Κρατικό Αθηνών και Λαϊκό, είναι πλέον οι συνεχιζόμενες από τις αρχές Αυγούστου 2016 και μέχρι σήμερα ελλείψεις σε αίμα όλων των ομάδων.
Η συνεχιζόμενη ανεπάρκεια σε αίμα είχε ως αποτέλεσμα εν μέσω καλοκαιριού πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς είτε να λαμβάνουν πολύ μικρότερη από την απαραίτητη για τον οργανισμό και την καλή πορεία της υγείας τους ποσότητα αίματος είτε, ακόμα χειρότερα, να αναβάλλουν τις μεταγγίσεις τους (σε 40 θαλασσαιμικούς στο Λαϊκό πάνω από 20 ημέρες!)
Οι ελλείψεις αυτές οφείλονται στην:
-Στην έλλειψη προσωπικού (κυρίως παρασκευαστών) που εμποδίζει την πραγματοποίηση επαρκών εξωτερικών αιμοληψιών με συνεργεία των αιμοδοσιών αλλά και την ολοήμερη λειτουργία τους που θα διευκόλυνε τους αιμοδότες να αιμοδοτήσουν απρόσκοπτα.
-Στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ανέκαθεν η προσέλευση αιμοδοτών ήταν μειωμένη, κάτι που το γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και εντούτοις δεν ελήφθησαν τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή της κατάστασης που περιγράφηκε ανωτέρω.
-Στη μείωση αποστολής μονάδων αίματος από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν διευκρινιστεί οι αιτίες αυτής της ολέθριας εξέλιξης για τους πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς.
-Στην εμφάνισητου ιού της ελονοσίας και τον αποκλεισμό εξ αυτού του λόγου πληθυσμιακών ομάδων εν δυνάμει αιμοδοτών.
-Στον κακό προγραμματισμό εκ μέρους ορισμένων αιμοδοσιών.
-Στο γεγονός ότι πολύ μικρό μέρος του πληθυσμού (<5%) είναι εθελοντές αιμοδότες.
Θύματα όλων των παραπάνω καταστάσεων παραμένουν για άλλη μία φορά οι πολυμεταγγιζόμενοι πάσχοντες από θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία), των οποίων ο προγραμματισμός τους “τινάχτηκε” στον αέρα, των οποίων εξαντλήθηκε το συγγενικό και οικογενειακό περιβάλλον από τη δυνατότητα να αιμοδοτούν διαρκώς και κυρίως των οποίων η ασφάλεια και η καλή πορεία της υγείας τους κλονίζεται και τίθεται σε κίνδυνο. Ενδεικτικά αναφέρουμε περιπτώσεις 40 ασθενών στο Λαϊκό Νοσοκομείο των οποίων ο αιματοκρίτης, από τις συνεχείς αναβολές μεταγγίσεων, άγγιξε το 18…..!
Επειδή μέχρι σήμερα το πρόβλημα βαίνει όλο και προς το χειρότερο, σύμφωνα δε και με τις προβλέψεις, θα συνεχίσει να υφίσταται άγνωστο μέχρι πότε, ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ προς όλο τον ενεργό αιμοδοτικά πληθυσμό να προσέλθει και να αιμοδοτήσει στις κάτωθι αιμοδοσίες:
1.Αιμοδοσία Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”,Θηβών και Παπαδιαμαντοπούλου, Γουδή τηλ.2132013654-5
2.Αιμοδοσία Γενικού Κρατικού Αθηνών, Λεωφ. Μεσογείων 154, τηλ. 2132032477, 2132032478, 2107778859, 2107759119
3.Αιμοδοσία Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, Αγ. Θωμά 17, Γουδή τηλ. 2132061035, 2132061635-6, 2132061597

 stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]