ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΠΑΜΕ ΟΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Οι ελλείψεις προσωπικού στους Δήμους του Νομού μας δεν είναι καινούργιο φαινόμενο

Οι ελλείψεις προσωπικού στους Δήμους του Νομού μας δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Υπήρχε, αλλά εντάθηκε μέσα στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, εξαιτίας της επιβαλλόμενης απαγόρευσης προσλήψεων και της φυσιολογικής συνταξιοδότησης μεγάλου μέρους του προσωπικού.
Στις μέρες μας, το πρόβλημα αυτό, κυρίως στους μεγάλους Δήμους, έχει ενταθεί σε τέτοιο βαθμό που, ακόμα και μια αναρρωτική άδεια ή η αλλαγή στην υπηρεσιακή κατάσταση ενός και μόνο υπαλλήλου, κάνει ολόκληρες Υπηρεσίες να μη λειτουργούν.
Οι Δημοτικές Αρχές,στη συντριπτική πλειοψηφία τους, έχουν σημαντικές ευθύνες για αυτή την κατάσταση, αφού έχουν αποδεχθεί την απαγόρευση προσλήψεων κι έχουν απεμπολήσει οποιαδήποτε διεκδίκηση προς την κυβέρνηση. Συμφωνούν πολιτικά με τη θέση για μικρό κι ευέλικτο κράτος που επιβάλλουν η Ε.Ε. και οι Ελληνικές κυβερνήσεις σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Συναινούν συνειδητά σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, ξέροντας πολύ καλά πως, όσο οι υπηρεσίες του κράτους συρρικνώνονται, τόσο ανοίγουν νέα πεδία κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες και οι ιδιωτικοποιήσεις έρχονται ένα βήμα πιο κοντά. Μάλιστα, επενδύουν στην αγανάκτηση που προκαλεί συνήθως στον κόσμο η υπολειτουργία Υπηρεσιών, επιδιώκοντας να εξασφαλιστεί ευρεία ανοχή και η αναγκαία «κοινωνική συναίνεση» για ιδιωτικοποιήσεις.
Μέχρι να φθάσει εκείνη η πολυπόθητη ώρα των ιδιωτικοποιήσεων, κάποιες δημοτικές Αρχές σπεύδουν να καλύψουν τα μεγάλα κενά, επινοώντας διάφορα αντεργατικά τερτίπια, ενώ σε μερικές περιπτώσεις δε διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο ζωές εργαζομένων, μόνο και μόνο για να «βγει η δουλειά».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι πιέσεις που ασκεί ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας στα Ιωάννινα σε εργαζόμενους στο Δήμο -οι οποίοι δεν έχουν εκπαίδευση σε μηχανήματα και σχετικό πτυχίο χειριστή- να χειριστούν μεγάλα μηχανήματα, θέτοντας αναμφίβολα σε κίνδυνο, τους χειριστές,τους εργάτες αλλά και οποιονδήποτε θα βρεθεί  γύρω από τα μηχανήματα.
Αξιοσημείωτη περίπτωση είναι και αυτή του Δήμου Ζίτσας, όπου όσες μετακινήσεις και να κάνει η Δημοτική Αρχή, όσες απαξιωτικές συμπεριφορές και χαρακτηρισμούς να χρησιμοποιήσει προς τους εργαζόμενους δεν μπορούν να κρυφτούν τα κενά στους παιδικούς σταθμούς και οι ανάγκες για προσλήψεις .
Στο Δήμο Δωδώνης, η Δημοτική Αρχή καταστρατηγεί το μειωμένο ωράριο των συναδέλφων  που δουλεύουν σε ανθυγιεινό επάγγελμα, με αποτέλεσμα, με τις επιπλέον ώρες που εργάζονται, να καλύπτουν κυριολεκτικά άλλη μια θέση εργαζόμενου.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!

Δεν αποδεχόμαστε να δουλέψουμε σε θέσεις για τις οποίες δεν έχουμε εκπαιδευτεί .
Δεν αποδεχόμαστε αυξημένα ωράρια σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές θέσεις εργασίας.
Δεν θέλουμε μετακινήσεις σε θέσεις που επιβαρύνουν οικονομικά τον ήδη μειωμένο μισθό μας, που διαταράσσουν την οικογενειακή μας ζωή.
Καταγγέλλουμε οποιαδήποτε προσπάθεια τρομοκράτησης και επιβολής τέτοιων αποφάσεων στους εργαζόμενους.
Η λύση στα τεράστια προβλήματα λειτουργίας των Δήμων δεν είναι η ιδιωτικοποίηση.

Το Σωματείο ΟΤΑ πρέπει να δράσει ενάντια σε αυτή την κατάσταση. Το ΔΣ πρεπει να συνεδριάσει για το θέμα και να σχεδιάσει την αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων.

Παλεύουμε για :

►Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
►Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
►Τήρηση της αναλογίας παιδιών-παιδαγωγών στους παιδικούς σταθμούς.
►Ανάκτηση των μισθολογικών και εργασιακών απωλειών που είχαμε στα χρόνια της κρίσης.
►Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.
►Επαρκή χρηματοδότηση των Δήμων από το κράτος.
►Καμία ανταποδοτική λειτουργία των Δήμων. Κατάργηση των τροφείων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]