ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Απάντηση Δήμου Αρταίων στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος

Απάντηση στην
ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος
Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ο Δήμος Αρταίων κάνει γνωστό ότι:
Ο Δήμος Αρταίων προχώρησε στη δικαιότερη κατανομή των σχολικών αιθουσών που αντιστοιχούν στις σχολικές καθαρίστριες που εργάζονται στον ίδιο χώρο, ώστε να αρθούν οι όποιες αδικίες υπήρχαν μεταξύ τους.
Για παράδειγμα, υπήρχαν περιπτώσεις στις οποίες μια καθαρίστρια καθάριζε 10 αίθουσες και η άλλη 6. Ο Δήμος αποφάσισε το μοίρασμα των αιθουσών σε 8 για τη μια καθαρίστρια και σε άλλες 8 για την άλλη. Επίσης, σε άλλη περίπτωση σε μια καθαρίστρια αντιστοιχούσαν 12 αίθουσες, σε μια δεύτερη 10 και σε μια τρίτη 6 αίθουσες στο ίδιο σχολείο. Η απόφαση που ελήφθη ήταν να αναλάβει κάθε καθαρίστρια από επτά αίθουσες, με την παράλληλη πρόσληψη μιας ακόμη καθαρίστριας, ώστε να συμπληρωθεί ο συνολικός αριθμός των 28 αιθουσών.
Αντίστοιχα έγινε δίκαιη κατανομή για κάθε καθαρίστρια, με αποτέλεσμα έξι εργαζόμενες να χάσουν από λίγες αίθουσες, αλλά και αρκετές άλλες να πάρουν από κάποιες αίθουσες παραπάνω. Παράλληλα, μετά την δικαιότερη κατανομή δημιουργήθηκαν τέσσερις νέες θέσεις εργασίας.
Σε ο, τι αφορά τους ισχυρισμούς περί δήθεν «σπρωξίματος» και «απειλής με απόλυση όλων των καθαριστριών» είναι εντελώς αβάσιμος και ψευδής, διότι ο Δήμαρχος δέχθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου και τις καθαρίστριες στο γραφείο του και άκουσε με προσοχή τα αιτήματά τους και εξήγησε το σκεπτικό των ενεργειών του. Δυστυχώς, κάποιοι εκλαμβάνουν ως «απειλή απόλυσης» την υποχρέωση των εργαζομένων να καθαρίζουν τα σχολεία όπου φοιτούν τα παιδιά μας. Παράλληλα, στερείται νοήματος και η καταγγελία για δήθεν ρουσφετολογικές προσλήψεις, από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει καταγεγραμμένη από τα ΜΜΕ η δήλωση του Δημάρχου Αρταίων προς το Σύλλογο και τις σχολικές καθαρίστριες να δεχθούν την επαναξιολόγησή τους και οι προσλήψεις να γίνουν με μοριοδότηση, με βάση οικονομικά, κοινωνικά και οικογενειακά κριτήρια.
Η Δημοτική Αρχή Αρταίων προσπαθεί στο μέτρο του δυνατού να αντιμετωπίσει τη μάστιγα της ανεργίας, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται, βλέποντας όλους τους πολίτες το ίδιο.
Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θα μπει σε «παιχνίδι εντυπώσεων», όπως επιχειρείται, αλλά θα συνεχίσει να μεριμνά και να εργάζεται για το συμφέρον όλων των Αρτινών και όλων των εργαζομένων και όχι όπως το Σωματείο που «κόπτεται» για μια μειοψηφία καθαριστριών, αδιαφορώντας για τη δίκαιη μεταχείριση όλων των εργαζομένων του χώρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]