Παπαδημούλης: Θα λάβει μέτρα η Κομισιόν για τα υπερβολικά πλεονάσματα της Γερμανίας;

«Θα λάβει άμεσα μέτρα η Κομισιόν για τα υπερβολικά πλεονάσματα της Γερμανίας τα οποία προκαλούν αστάθεια στην Ευρωπαϊκή Οικονομία;» είναι η ερώτηση που κατέθεσε προς την Κομισιόν ο αντιπρόεδρος του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Στηρίζει δε το ερώτημά του στα επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία « τα πλεονάσματα της Γερμανίας είναι πολλαπλάσια της Κίνας και δυσκολεύουν την προσπάθεια των περιφερειακών κρατών να μειώσουν τα ελλείμματα».

Ο κ. Παπαδημούλης επικαλείται το πρόσφατο άρθρο-μελέτη του πρώην Στελέχους του ΔΝΤ Desmond Lachman, στο οποίο διατυπώνονται έντονες ανησυχίες σχετικά με τα υπερβολικά πλεονάσματα της Γερμανίας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Lachman εξηγεί, βασιζόμενος στα επίσημα στοιχεία, πως τα πλεονάσματα της Γερμανίας ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι πολύ πιο σημαντικά πάνω από το αποδεκτό (3-6% του ΑΕΠ), από τα πλεονάσματα της Κίνας (1-3% του ΑΕΠ πάνω από το αποδεκτό), την ίδια στιγμή που η παγκόσμια ζήτηση είναι ανεπαρκής για να τα απορροφήσει.
Παράλληλα, το πρώην Στέλεχος του ΔΝΤ, επισημαίνει πως «η προσπάθεια των κρατών της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας να μειώσουν τα ελλείμματα τους, δυσκολεύει αρκετά λόγω της διατήρησης μεγάλων πλεονασμάτων από την Γερμανική Οικονομία».
Με αφορμή αυτές τις εκτιμήσεις, ο Δημ. Παπαδημούλης ρωτά την Κομισιόν αν την απασχολούν τα υπερβολικά πλεονάσματα τα οποία προκαλούν αστάθεια στο εσωτερικό της Ένωσης, ενώ συνεχίζει ζητώντας πληροφορίες για τα μέτρα που εξετάζει η Κομισιόν να λάβει, στο πλαίσιο των ισχυόντων κανόνων για τα υπερβολικά πλεονάσματα της Γερμανίας.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]