ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η Μόσχα θέλει ρόλο στα θέματα ασφάλειας στην Κύπρο

Η Μόσχα παρακολουθεί στενά το Κυπριακό, είναι καλά ενημερωμένη, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης, σημειώνοντας ότι η χώρα του θα πρέπει να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στα θέματα της ασφάλειας και προσθέτοντας ότι εσωτερικά θέματα θα πρέπει να λυθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Τα θέματα ασφάλειας, συμπλήρωσε, «αφορούν γενικά την ασφάλεια στην περιοχή και γι` αυτό η Μόσχα ενδιαφέρεται γι` αυτόν τον τομέα. Εμείς παρακολουθούμε στενά και νομίζω ότι η επίσκεψη του κ. Κυπριανού στη Μόσχα θα συμβάλει σε αυτό και εμείς θα είμαστε καλύτερα ενημερωμένοι σε αυτό το θέμα», ανέφερε.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση που είχε με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού και ερωτηθείς για το θέμα των εγγυήσεων και αν η Ρωσία έχει ξεκάθαρη θέση, ο κ. Οσάτσι είπε ότι «η Κύπρος πρέπει να είναι σύγχρονο κράτος και αν ως σύγχρονο κράτος θα πρέπει να έχει εγγυήσεις ή όχι θα πρέπει να μας πει η Λευκωσία αν το θέλει. Κι αν θέλει εγγυήσεις τότε να συζητήσουμε τι είδους εγγυήσεις θέλει. Βεβαίως μας ενδιαφέρει γιατί από το θέμα των εγγυήσεων εξαρτάται το θέμα της ασφάλειας, ειδικά σε αυτή την περιοχή».

Το τι είδους εγγυήσεις θα πρέπει να συζητηθεί σε μια διεθνής διάσκεψη για το Κυπριακό, συμπλήρωσε ο Ρώσος διπλωμάτης. Σε ερώτηση αν η Μόσχα θα αναλάβει πιο ενεργό δράση στην επίλυση του Κυπριακού, απάντησε ότι «το γεγονός ότι δεν έρχονται στην Κύπρο τόσο συχνά εκπρόσωποι του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών δεν σημαίνει πως εμείς δεν κάνουμε τίποτε.

Όπως σας είπα, η Μόσχα είναι πολύ καλά ενημερωμένη, ο υπουργός Λαβρόφ ξέρει καλά το Κυπριακό και εμείς παρακολουθούμε στενά τα γεγονότα σε αυτόν τον τομέα». Ερωτηθείς εάν η Μόσχα θα δείξει ενδιαφέρον για τον τομέα της ενέργειας στην Κύπρο, ο Στάνισλαβ Οσάτσι απάντησε ότι παρακολουθούν τα θέματα ενέργειας και στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα οικονομικό θέμα που εξαρτάται από πολλά στοιχεία.

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ ζήτησε μεγαλύτερο ρόλο από τη Μόσχα στο Κυπριακό. Ο Άντρος Κυπριανού διαβίβασε στον κ. Οσάτσι την επιθυμία του να επισκεφθεί την Μόσχα το συντομότερο δυνατό για επαφές στο ανώτερο δυνατό επίπεδο σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο Κυπριακό
Euractiv
Από Philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]