ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Συνεχίζονται οι καταιγίδες και τη Δευτέρα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 22:30 έχουν καταγραφεί στο Άργος με 60 mm, στην Αράχωβα με 54 mm, στα Γρεβενά με 47.4 mm, στο Βαρικό Φλώρινας με 32.6 mm, στα Ιωάννινα με 26 mm και στη Βλάστη Εορδαίας με 25 mm.

Σημαντικά προβλήματα στην πόλη του Άργους προκάλεσε η καταιγίδα, η οποία έπληξε το απόγευμα του Σαββάτου τον νομό Αργολίδας. Πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους, ενώ η αστυνομία διέκοψε για αρκετή ώρα τη ροή κυκλοφορίας των οχημάτων. Πολλά ισόγεια και υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική δέχτηκε 43 κλήσεις για παροχή βοήθειας άντλησης υδάτων.

Καταιγίδα εκδηλώθηκε και στο Ν. Αττικής τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, χωρίς ωστόσο μεγάλα ύψη βροχής. Εντυπωσιακό ωστόσο ήταν  το θέαμα που προσέφεραν οι κεραυνοί και οι αστραπές, που έπεφταν με μεγάλη συχνότητα. Εντυπωσιακά μεγάλα ύψη βροχής κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το τετραήμερο 06 - 09 Σεπτεμβρίου στη χώρα μας, προκαλώντας τον θάνατο 5 συνανθρώπων μας και πολύ μεγάλες ζημιές.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Κώστα Λαγουβάρδο: στη Νέα Μηχανιώνα έπεσαν 352 χιλ., στα Αρφαρά Μεσσηνίας 279 χιλ., στα Γρεβενά 263 χιλ., στο Γεράκι Λακωνίας 232 χιλ., στα Θεοδώρινα Άρτας 197 χιλ., στον Πύργο Ηλείας 188 χιλ., στην Καρδαμύλη 186 χιλ., στο Βουργαρέλι Άρτας 174 χιλ., στο Περτούλι Τρικάλλων 172 χιλ., στην Καλαμπάκα και στην Καλαμάτα 162 χιλιοστά βροχής, συνολικά από τις 06 έως τις 09 Σεπτεμβρίου.

Στην εξέλιξη του καιρού οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα. Από το βράδυ και από τα Δυτικά, θα αρχίσει σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων, ενώ την Τρίτη πλέον αναμένεται ποιο ουσιαστική βελτίωση του καιρού, με τα φαινόμενα να περιορίζονται στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, το μεσημέρι και το απόγευμα.
xalazi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]