Αυτοκινητόδρομοι: Συνεχίζεται η ροή χρήματος, έρχονται νέες παραδόσεις τμημάτων


Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται η πρώτη παράδοση τμήματος στην Ιόνια Οδό πιθανότατα για το Κεφαλόβρυσο-Κουβαράς-Αμφιλοχία χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα και για επιπλέον τμήμα. 

Συνεχίζεται η χρηματοδοτική ροή από το Υπουργείο Υποδομών στους αυτοκινητόδρομους με σκοπό τα έργα να προλάβουν να ολοκληρωθούν εν μέρει τον Μάρτιο του 2017 και συνολικά τον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα με 2 αποφάσεις που αφορούν τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας Ε65, το ΥΠΟΜΕΔΙ αποφάσισε:
-εντολή πληρωμής 13.357.143 ευρώ για την πληρωμή του 7ου λογαριασμού για την καταβολή Χρηματοδοτικής Συμβολής Δημοσίου, σύμφωνα με το άρθρο 7.2.8 της Σύμβασης παραχώρησης.

-εντολή πληρωμής 42.857.143 ευρώ για την πληρωμή του 8ου λογαριασμού για την καταβολή Χρηματοδοτικής Συμβολής Δημοσίου, σύμφωνα με το άρθρο 7.2.8 της Σύμβασης παραχώρησης.

Επίσης υπήρξε ακόμα μία απόφαση που αφορά τον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού καθώς εγκρίθηκε πίστωση ποσού 21.085.240 για την πληρωμή της 15ης τμηματικής Καταβολής της 3ης δόσης της Χρηματοδοτικής Συμβολής του Δημοσίου των άρθρων 7.2.5 και 7.2.8 της Σύμβασης Παραχώρησης.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε 3 ακόμα "κορδέλες" για την παράδοση σ λειτουργία νέων αυτοτελών τμημάτων στους αυτοκινητόδρομους.

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται η λειτουργία της Περιμετρικής Καλαμάτας μήκους 11χλμ που ολοκληρώνει πλήρως τον Αυτοκινητόδρομο Μορέα. Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται η πρώτη παράδοση τμήματος στην Ιόνια Οδό πιθανότατα για το Κεφαλόβρυσο-Κουβαράς-Αμφιλοχία χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα και για επιπλέον τμήμα. Τέλος μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένεται και η λειτουργία του επόμενου τμήματος της Ολυμπίας Οδού Κιάτο-Ξυλόκαστρο.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]