Νέοι απο την Ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας στη Μονή Γηρομερίου

Nέοι από την ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας επισκέφτηκαν τη μονή Γηρομερίου Φιλιατών, όπου παρέμειναν περίπου τέσσερεις ώρες και ανεφοδιάστηκαν πνευματικά.
Οι νέοι, μαζί με τον εφημέριο της ενορίας, ξεναγήθηκαν στη μονή, ενημερώθηκαν από τον αρχιμανδρίτη Σεραφείμ για την ιστορία του μοναστηριού και για τον ιδρυτή του όσιο Νείλο, επισκέφτηκαν τον τάφο του οσίου, ενώ συνομίλησαν με τον ηγούμενο Μεθόδιο και τον αρχιμανδρίτη Αλέξιο. Άφησαν την καρδιά τους να γεμίσει με αγαλλίαση.
Από την επαφή τους με τους πατέρες ενισχύθηκαν για τον καθημερινό τους αγώνα, καθώς εξήγησαν στα νέα παιδιά ότι και οι πιο μεγάλες ψυχές έχουν τις στιγμές της κάμψης του ηθικού τους, της κάμψης της πνευματικής τους αντιστάσεως. Η αποθάρρυνση, η απογοήτευση δεν τους είναι άγνωστες.  Καιροφυλακτούν σε κάθε τους βήμα. Όμως έχουν ένα μυστικό. Ελπίζουν και πιστεύουν στη βοήθεια του Θεού. Η δύναμη αυτή  κάνει τους ανθρώπους ακαταμάχητους. Και οπλισμένος ο πιστός με αυτή τη δύναμη αντιμετωπίζει νικηφόρα τη ζωή και τις δυσκολίες της.
Οι νέοι της ενορίας Κεστρίνης αποχώρησαν από τη μονή μ' ένα μήνυμα: Είναι σημαντικό γεγονός να νιώθουμε πως μας συντροφεύει ο Λυτρωτής μας, ο Ιησούς, στην αγωνία και στον πόνο, αλλά και στη χαρά και στην επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]