ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Κινητικότητα για το Πάρκο Πυρσινέλλα

Κινητικότητα για το Πάρκο Πυρσινέλλα
Συνάντηση με Αλεξιάδη και πρόσκληση του Δήμου προς τους Γιαννιώτες για μια συμβολική εκδήλωση
Σε μια εκδήλωση με πολλούς συμβολισμούς στο Πάρκο Πυρσινέλλα καλεί ο Δήμος Ιωαννιτών όλους τους Γιαννιώτες, ώστε – όπως είπε ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας – «να διατρανώσουμε όλοι μαζί την πεποίθηση μας ότι το Πάρκο Πυρσινέλλα- Γιαννιώτικο Σαλόνι ανήκει στην πόλη, ανήκει στους Γιαννιώτες, ανήκει στο Δήμο».
Η απόφαση για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης ελήφθη, ύστερα από πρόταση του Δημάρχου, ομόφωνα στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για τις νέες πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής, που επιδιώκει να δοθεί πολιτική λύση , καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την έκδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου  που παραπέμπει την υπόθεση στη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης και σε νέα δίκη στο ίδιο δικαστήριο.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι επισκέφθηκε στην Αθήνα μαζί με τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης κ. Μανταλόβα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη και συζήτησαν διεξοδικά – μεταξύ άλλων - και το θέμα του Πάρκου Πυρσινέλλα.
«Έστω και αργά βλέπουμε να υπάρχει μια κινητικότητα, όμως δεν βιάζομαι να κάνω δηλώσει, αν δεν δούμε αποτέλεσμα. Φαίνεται ότι υπάρχει διάθεση να βρούμε λύση, γνωρίζουμε ότι είναι πολύπλοκο το θέμα, έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας και συνεχίζουμε…», είπε ο κ. Μπέγκας.
Παρ΄ ότι η Δημοτική Αρχή επιδιώκει και επιθυμεί την ομόθυμη στάση όλων των παρατάξεων στο θέμα του Πάρκου Πυρσινέλλα, ο Δήμαρχος δεν μπορούσε να αφήσει αναπάντητη την «πρόκληση» του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας, κ. Γκόντα, που εγκάλεσε τη Δημοτική Αρχή γιατί δεν αξιοποιεί το πάρκο.
Ο κ. Μπέγκας στην απάντηση του υπογράμμισε πως η παράταξη της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας έχει τεράστιες ευθύνες γιατί με τις παραλήψεις που υπήρξαν επί θητείας της άνοιξε την «κερκόπορτα» στο Ελληνικό Δημόσιο να προβάλλει τις παράλογες απαιτήσεις του διεκδικώντας το Πάρκο Πυρσινέλλα.
Επίσης ο Δήμαρχος επανέλαβε για άλλη μία φορά πως ο Δήμος έχει σχέδιο αξιοποίησης που δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν δοθεί πολιτική λύση που να αντιμετωπίζει  την εμπλοκή που δημιουργεί η δικαστική εκκρεμότητα.
«Το γνωρίζετε πολύ καλά πως ο Δήμος έχει «δεμένα χέρια» και δεν μπορεί να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ σε μια επίδικη έκταση. Δεν εγκρίνεται από το ελεγκτικό συνέδριο που ασκεί τον έλεγχο των οικονομικών μας», όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]