ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Το «Δώρο» από το ΚΘΒΕ στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Το «Δώρο» από το ΚΘΒΕ στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Τις δικές του ευχές για μια καλή
σχολική χρονιά, δίνει στους μαθητές των σχολείων των Ιωαννίνων το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με μια παράσταση, με ζωντανή μουσική, γεμάτη χιούμορ και τρυφερότητα.
Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, στο θέατρο «Καμπέρειο»  το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ, παρουσιάζουν σε όλα τα παιδιά της πόλης και στους γονείς το «Δώρο». Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Μέσα από αυτή τη συνεργασία των δυο Θεάτρων, το «Δώρο», συνεχίζει το ταξίδι του και έρχεται στα Γιάννινα. Πρόκειται για μια ευέλικτη παράσταση κουκλοθεάτρου-θεάτρου αντικειμένων, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, με την οποία το ΚΘΒΕ… πετάει στις γειτονιές της πόλης και των περιφερειακών δήμων αλλά και σε φεστιβάλ.
Μια σύγχρονη μορφή κουκλοθεάτρου, κατά την οποία τα αντικείμενα ζωντανεύουν μέσα από το συμβολικό και χρηστικό τους χαρακτήρα, υποκαθιστώντας τις παραδοσιακές κούκλες.
Ο κουκλοπαίκτης είναι ορατός στο κοινό, ενώ ταυτόχρονα δεν είναι απλώς και μόνο χειριστής της κούκλας, αλλά συμμετέχει και ο ίδιος ενεργά στη δράση Εκεί που δεν το περιμένεις τα άχρηστα γίνονται χρήσιμα! Τα άσχημα όμορφα! Ο Μάριος, η Ελένη κι ο Παύλος ανοίγουν τα φτερά τους και τα δικά μας φτερά στη φαντασία! Και μας… χαρίζουν τα δώρα που δωρίστηκαν!
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Koldo Vío.
Δραματουργική επεξεργασία: Πολυξένη Σπυροπούλου.
Παίζουν: Ελένη Γιαννούση, Μάριος Μεβουλιώτης.
Μουσικός: Παύλος Μέτσιος.


Λίγα λόγια για την παράσταση

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ «ΤΟ ΔΩΡΟ»
Το δώρο δωρίζεται κι η αγάπη χαρίζεται

Ποτέ μην τάξεις σε ένα παιδί κάτι, αν δεν μπορείς να του το δώσεις. Απ’ την άλλη, κάθε παιδί έχει τον τρόπο του να σε κάνει να του υποσχεθείς. Τι συμβαίνει, όταν ένας πατέρας ανακαλύπτει ότι δεν μπορεί να προσφέρει στην κόρη του το δώρο που πόθησε; Δύο ρακοσυλλέκτες, ο πατέρας με μια φίλη του, αναζητούν τη λύση μέσα από τον κόσμο τους, τα “άχρηστα” υλικά. Η αναζήτηση μέσα από τον κόσμο αυτόν θα έρθει να ζωντανέψει τα παλιά αντικείμενα, που θα μεταμορφωθούν σε ζώα, ανθρώπους και ό,τι περνά από τη φαντασία μας. Θα μπορέσει ο πατέρας να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε; Ποια είναι η πραγματική αξία του δώρου; Το δώρο δωρίζεται; Και μέσα σ’ όλα αυτά τι ρόλο παίζει η αγάπη; Δίνεται χάρισμα;
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος μετά από πολλά χρόνια, εντάσσει στον προγραμματισμό του μια παράσταση κουκλοθεάτρου που με χιούμορ και ευαισθησία προσεγγίζει ένα ευαίσθητο κοινωνικό θέμα. Το φετινό καλοκαίρι ταξιδεύει στις γειτονιές της πόλης και των περιφερειακών δήμων αλλά και σε φεστιβάλ, με μια ευέλικτη παράσταση κουκλοθεάτρου-θεάτρου αντικειμένων, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]