Πώς σχολιάζουν κυβέρνηση και ΝΔ τη δημοσκόπηση...

Με μια δόση χιούμορ αντιμετώπισε κυβερνητικός παράγοντας την δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ σύμφωνα με την οποία η ΝΔ έχει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά...
10 μονάδες.

Σε σχόλιό του στο newpost.gr κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε με χιουμοριστικό ύφος πως «Οι δημοσκοπήσεις του κ. Μαραντζίδη είναι απολύτως αξιόπιστες, όπως είδαμε και στις εκλογές του Ιανουαρίου και τους Σεπτεμβρίου του 2015».

Και μπορεί στο Μέγαρο Μαξίμου να μην σχολιάζουν τις δημοσκοπήσεις, ωστόσο στο απέναντι στρατόπεδο, στα γραφεία της ΝΔ επικρατεί ικανοποίηση καθώς εκτιμούν ότι η δημοσκόπηση επιβεβαίωσε αυτά που ήδη ήξεραν.

Πρώτον, όπως έλεγε στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο newpost.gr, ότι υπάρχει τεράστια αποδοκιμασία των πολιτών στην κυβερνητική πολιτική. Το 81% φοβάται ότι τα πράγματα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση, ενώ δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης είναι σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες (85,5%).

Μάλιστα από την Πειραιώς υπογράμμιζαν το γεγονός, πως παρόμοιο είναι το κλίμα και στη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 72,5% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από την συγκυβέρνηση. Το δεύτερο στοιχείο που μελετούν στη ΝΔ, αφορά το θέμα που έχει βάλει πρώτο στην ατζέντα της επικαιρότητας το Μέγαρο Μαξίμου, δηλαδή την διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.

Τα γαλάζια στελέχη εκτιμούν ότι δικαιώνεται η στάση που τηρεί το κόμμα τους, καθώς η πλειονότητα των ερωτηθέντων εμφανίζεται καχύποπτη, με το 64% να θεωρεί πως πίσω από τον διαγωνισμό υποκρύπτονταν πολιτικές σκοπιμότητες, ενώ μόλις το 22% πιστεύουν ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να θέσει κανόνες διαφάνειας στο τηλεοπτικό τοπίο.

Ικανοποιημένοι είναι στη ΝΔ και για τα αποτελέσματα που αφορούν τη δημοφιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης (22%), που για πρώτη φορά σε μέτρηση του συγκεκριμένου Ινστιτούτου είναι μπροστά από αυτή του πρωθυπουργού (19%). Ο ίδιος συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη σημείωνε στο newpost.gr, πως σημασία έχει και το ότι έχουν αυξηθεί οι αρνητικές γνώμες για τον κ. Τσίπρα, την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ προηγείται του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και στην ερώτηση ποιος θα παρουσιάσει το πιο αξιόπιστο πρόγραμμα στη ΔΕΘ, παρόλο που αυτό δεν έχει γίνει ακόμη.

Σχετικά με την πρόθεση ψήφου, από την Πειραιώς τονίζουν ότι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερά διψήφια, (27,5% έναντι 17,5%), ενώ σχετικά με την μικρή μείωση της διαφοράς σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση από το 11,55 στο 10%, διευκρίνιζαν, ότι «στατιστικά είναι τα ίδια μεγέθη», ειδικά όταν το ποσοστό της αποχής έχει εκτοξευθεί στο 17%. «Η υπεροχή της ΝΔ είναι δεδομένη» έλεγε στο newpost.gr, η ίδια πηγή, προαναγγέλλοντας πως στόχος του γαλάζιου επιτελείου είναι να πείσει ακριβώς αυτούς τους ψηφοφόρους που σκέφτονται να μην πάνε στις κάλπες και οι οποίοι στον ΣΥΡΙΖΑ ανέρχονται στο 35% (23% άκυρο-λευκό/αποχή και 12% ΔΞ/ΔΑ)!

Υπό τα δεδομένα αυτά από την Πειραιώς θα κινηθούν σε δύο άξονες: πρώτον στην προβολή του οδικού χάρτη της ΝΔ για έξοδο από την κρίση που θα παρουσιάσει σε δύο εβδομάδες ο κ. Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ και δεύτερον στις εξορμήσεις στην κοινωνία που θα ενταθούν στο επόμενο διάστημα προκειμένου οι πολίτες να πειστούν ακριβώς για αυτό: ότι υπάρχει θετική διέξοδος την οποία εκπροσωπεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης...
 nonews-news.blogspot.gr

Πάνος Ρασσιάς και Νίκος Παπαδημητρίου, newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]