Το Σάββατο οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού και οι κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ

Σε ρυθμούς ΔΕΘ κινούνται  τα συνδικάτα, τα οποία ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους εν όψει της παρουσίας του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Οι προγραμματισμένες δράσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου με συλλαλητήρια.
Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν απο εχθές καθώς η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσε  στις 6 το απόγευμα συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου. ενώ ακολούθησε πορεία με σύνθημα «τέρμα πια στις αυταπάτες βάζουμε τέλος στα πειράματα, στην ανεργία στη φτωχοποίηση».
Το παρών στο συλλαλητήριο έδωσε και η ΑΔΕΔΥ π. Όπως αναφέρεται στη Οργανωτική Εγκύκλιο που έστειλε στις Ομοσπονδίες - Μέλη της η ΑΔΕΔΥ, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη «πρέπει να αποτελέσουν έναν ακόμη σταθμό στον συνεχιζόμενο αγώνα μας για την ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας, των απολύσεων, της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, των αλλεπάλληλων μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων και νόμων που ξηλώνουν τα τελευταία ίχνη κοινωνικών, συλλογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων».
Σήμερα  Τρίτη, στην αίθουσα του ΕΚΘ στις 1100 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών των Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, Μακεδονίας και Θράκης.
Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του ΕΚΘ θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση με θέμα «Νέα μέτρα για τις ομαδικές απολύσεις, την απεργία, την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση - Η απάντηση του κόσμου της εργασίας». Στην Εκδήλωση θα πάρουν μέρος και θα τοποθετηθούν έγκριτοι νομικοί και συνδικαλιστικά στελέχη, των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, Μακεδονίας και Θράκης.
Το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο AD IMPERIAL PALACE.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου.
Σημειώνεται ότι το ΠΑΜΕ διοργανώνει το δικό του συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο στην πλατεία Αριστοτέλους, ζητώντας αγωνιστική δράση ενάντια σε πολιτικές και σε νέα μέτρα που οδηγούν περαιτέρω στην πτώχευση του λαού. Επίσης, τονίζει την ανάγκη υπεράσπισης του δικαιώματος στην απεργία, την αντίσταση στην «εργοδοτική τρομοκρατία» και της υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας, ενώ κάνει λόγο για φοροληστεία ενάντια στον λαό. Τέλος, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα σε συμμετοχή σε συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή στις 19:00 στην Ομόνοια.
 Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]