Καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του προστάτη με την υποστήριξη της Astellas

“Κάνε αυτό που οφείλεις ως άνδρας»
Καμπάνια ευαισθητοποίησης για το
ν καρκίνο του προστάτη με την υποστήριξη της Astellas

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2016: Με κεντρικό σύνθημα «Κάνε αυτό που οφείλεις ως άνδρας», η φαρμακευτική εταιρεία Astellas, στηρίζει για 3η συνεχόμενη χρονιά την καμπάνια ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και ελέγχου του καρκίνου του προστάτη, που αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας και διήρκησε από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου.
Και αυτή τη χρονιά το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας στοχεύει στον προσυμπτωματικό έλεγχο για καρκίνο του προστάτη στις ομάδες κινδύνου, καθώς αποτελεί τον δεύτερο πιο συχνό καρκίνο για τους άντρες. Όταν όμως γίνεται προσυμπτωματικός έλεγχος και η νόσος διαγιγνώσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο, τότε η επιτυχία της πλήρους ίασης είναι σχεδόν εξασφαλισμένη. Αυτός είναι και ο λόγος που η Αstellas στηρίζει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια την πρόληψη.
Στον παγκόσμιο νοσολογικό χάρτη, ο καρκίνος στον προστάτη αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου από καρκίνο. Ένας στους έξι άνδρες θα αναπτύξει τη νόσο μετά την ηλικία των 50 ετών, ενώ τα άτομα με ιστορικό (πατέρας, αδελφός κλπ.) διατρέχουν 2,4 φορές υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισής της σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Εάν, μάλιστα, ο καρκίνος ενός συγγενικού προσώπου έχει διαγνωσθεί σε σχετικά νεαρή ηλικία (π.χ. στα 50-60), ο κίνδυνος αυτός διπλασιάζεται. Όπως προκύπτει από τα σημερινά διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα, οι πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη αυξάνονται με την πάροδο της ηλικίας. Έτσι, ποσοστό 30% των ανδρών θα προσβληθούν στην ηλικία των 50 ετών, ενώ το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 80% για τους άνδρες έως 80 ετών.
Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο δεύτερος συνηθέστερος καρκίνος στον άνδρα και η σχέση του με τις ανδρικές ορμόνες είναι άμεση. Όταν εντοπιστεί με τις προληπτικές εξετάσεις σε αρχικά στάδια, η χειρουργική αποτελεί τη θεραπεία πρώτης επιλογής και οι περισσότεροι ασθενείς θεραπεύονται. Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις που ο καρκίνος επανεμφανίζεται ύστερα από χρόνια μετά το χειρουργείο. Τότε η ορμονική θεραπεία αποτελεί τον κυρίαρχο τρόπο αντιμετώπισής του. Οι τελευταίες επιστημονικές μελέτες ως προς την κατανόηση της υποκείμενης βιολογίας του μεταστατικού, ευνουχοάντοχου καρκίνου του προστάτη (mCRPC), έχουν οδηγήσει στην ανάπτυξη καινοτόμων ορμονικών θεραπειών.
Σχετικά με την ASTELLAS
H Astellas Pharma Inc. ιδρύθηκε το 2005 από τη συγχώνευση των εταιρειών Yamanouchi και Fujisawa. Η εταιρεία έχει τα κεντρικά γραφεία της στο Τόκυο της Ιαπωνίας και απασχολεί πάνω από 18.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.
Η Εταιρεία μέσω της φιλοσοφίας ‘Αλλάζοντας το Αύριο’ δεσμεύεται ως προς την υλοποίηση πρωτοποριακών εξελίξεων σε τομείς με ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες μέσω των οποίων παρέχει στους ασθενείς ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Μέσα από την Έρευνα και Καινοτομία, προσφέρει στους ασθενείς παγκόσμια, πρωτοποριακά και αξιόπιστα φαρμακευτικά προϊόντα στους τομείς που εξειδικεύεται και ηγείται – Μεταμόσχευση, Ουρολογία, Ογκολογία, Λοιμώξεις κ.α..
H Astellas Pharmaceuticals A. E. B. E. είναι θυγατρική της Εταιρείας Astellas Pharma Europe Ltd με κεντρικά  γραφεία στο Λονδίνο και ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2005.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]