ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Με επιτυχία το 7ο Συμπόσιο γλυπτικής στο χώρο του Μουσείου στο Ελληνικό.

Τελείωσε και φέτος με επιτυχία το 7ο Συμπόσιο γλυπτικής που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Μουσείου στο Ελληνικό.

Πραγματοποιήθηκαν 8 έργα από τους 5 καλλιτέχνες και τους 2 βοηθούς.                             Οι καλλιτέχνες ήταν:
Μιχάλης Κωστάκης
Αντώνης Τριανταφύλλου
Ιορδάνης Ποιμενίδης
Σπύρος Λισγάρας
και ο  Θεόδωρος Παπαγιάννης
                Βοηθοί οι:                    
Εβίτα Θεοχάρη
Ελευθερία Σωτηρίου

Στο διάστημα αυτό έγιναν και παράλληλες εκδηλώσεις με πρώτη στις 19 Αυγούστου την παρουσίαση του βιβλίου του Θεόδωρου Δεύτου « Ο Ηπειρώτικος γάμος». Το ίδιο βράδυ ο συγχωριανός μας Πατσιούρας με την ορχήστρα του τραγούδησε και χόρεψαν χορευτικά από το Κουτσελιό και το Ελληνικό. Την άλλη μέρα 20 Αυγούστου ο Νίκος Παπακώστας παρουσίασε ένα πολυθέαμα  με την Αποκάλυψη του Ιωάννη με 2 αφηγητές, εικόνες σε video και μουσική δικιά του. Στις 21 του μηνός πάλι ο Νίκος Παπακώστας παρουσίασε σε 2 video τα μνημεία της Άρτας και την Ηπειρώτικη πεντατονία με τους Λαλητάδες. Την Πέμπτη ο Ιστορικός της τέχνης και Αρχιτέκτων Κωστής Καζαμιάκης παρουσίασε σε προβολή τους θησαυρούς του νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Και τέλος στις 3 Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκε από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων η παράσταση ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΕΣ με μεγάλη επιτυχία.

Όλες οι παραστάσεις άφησαν πολύ καλή εντύπωση, ο κόσμος μίλησε με πολύ καλά λόγια και έφυγε ευχαριστημένος. Πολλοί από τους επισκέπτες τώρα αντιλαμβάνονται τον πολιτιστικό ρόλο του Μουσείου και των συμποσίων που πραγματοποιούνται σ’ αυτό. Φέτος, και αυτό είναι παρήγορο, είχε και αυξημένη προσέλευση κόσμου στο Μουσείο, Ελλήνων και ξένων, και αυτό μας χαροποίησε περισσότερο.

Τα έργα που πραγματοποιήθηκαν, εκτός από δύο, τοποθετήθηκαν κατά μήκος του δρόμου ως το Μοναστήρι και σχεδόν η διαδρομή έχει ολοκληρωθεί. Όλα αυτά τα έργα με τα βιογραφικά των καλλιτεχνών θα αποτελέσουν έναν νέο κατάλογο του Μουσείου. Επίσης το Μουσείο συμμετέχει στο πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» μαζί με φορείς από άλλες 4 χώρες της Ευρώπης και αυτό είναι μια νέα απόδειξη της αναγνώρισης του Μουσείου πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας. Περισσότερα για το πρόγραμμα θα πούμε στο μέλλον.





 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]