Ηπειρος:601 συλλήψεις τον Αύγουστο για διάφορες υποθέσεις

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου
Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχό
λησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Αύγουστο.
Συνελήφθησαν συνολικά (601) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -417 - (εκ των οποίων -1- διακινητής)
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -26-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -13-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -20-
Για υπόθαλψη εγκληματία: -1-
Για πλαστογραφίες: -1-
Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -9-
Για παράνομο έρανο: -9-
Για επαιτεία: -10-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-18-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -30-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα: -2-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος:-1-
Για έκθεση: -2-
Για παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων - ηχορύπανση: -25-
Για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας: -1-
Για συκοφαντική δυσφήμιση – ψευδή καταμήνυση: -3-
Για διατάραξη της ασφάλειας της συγκοινωνίας:-1-
Για διατάραξη οικιακής ειρήνης: -1-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -11-

Εξιχνιάστηκαν:
Είκοσι δύο υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
Τέσσερις υποθέσεις απάτης
Δεκατρείς υποθέσεις όπλων
Δεκαεννέα υποθέσεις ναρκωτικών
Μία υπόθεση διακίνησης λαθρομεταναστών
Μία υπόθεση πλαστογραφίας
Δύο υποθέσεις περί Τελωνειακού κώδικα
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:
Κάνναβη:- 150- κιλά και  -411,1- γραμμάρια
Δενδρύλλια κάνναβης: - 792-
Ηρωίνη:  -1- κιλό και -171,86- γραμμάρια
Κοκαΐνη: -102,8- γραμμάρια
Ναρκωτικά χάπια:-15-
Αποξηραμένα φύλλα φυτών ναρκωτικής ουσίας: -538,6- γραμμάρια
Πιστόλια: -3-
Κυνηγετικά όπλα: -1-
Αεροβόλα όπλα:-1-
Γεμιστήρες: -7-
Φυσίγγια:- 121-
Μαχαίρια- σιδηρογροθιές - ξίφη: -3-
Λαθραίος καπνός: -1- κιλό
Πακέτα τσιγάρων : -150-
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -7-
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:
Την (2, 5 και 23-08-2016), συνελήφθησαν, στην Κόνιτσα, στους Νεγράδες, στην Μεταμόρφωση και στην Ελεούσα Ιωαννίνων, συνολικά έξι άτομα (πέντε ημεδαποί και ένας υπήκοος Αλβανίας), για την εμπλοκή τους σε υποθέσεις μεταφοράς και διακίνησης ποσοτήτων κάνναβης με αυτοκίνητα και κατασχέθηκαν συνολικά (85.850) γραμμάρια  κάνναβης, το χρηματικό ποσό των (8.720) ευρώ και πέντε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Επίσης, την (17-08-2016) στο Καστρί Θεσπρωτίας, συνελήφθη ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε αποκρύψει σε θαμνώδη έκταση, «καβάτζα» με (25) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (27.548) γραμμαρίων.
Την (03-08-2016), στο Σκεπαστό Πρέβεζας και στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 56 και 34 ετών, για παράνομη οπλοκατοχή. Ειδικότερα, στο σπίτι του 56χρονου βρέθηκαν δύο πυροβόλα όπλα – πιστόλια και 60 φυσίγγια, ενώ σε ειδική κρύπτη στον κινητήρα του αυτοκινήτου του 34χρονου, βρέθηκε ένα κλεμμένο πιστόλι, με δύο γεμιστήρες και συνολικά 30 φυσίγγια.
Την (06 και την 10-08-2016), στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας και στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης, συνελήφθησαν, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25, 32 και 30 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε λεωφορεία και ο μεν 25χρονος είχε κρυμμένα πάνω του δύο πακέτα με ηρωίνη, βάρους -1.150- γραμμαρίων ενώ οι άλλοι δύο μετέφεραν στις αποσκευές τους, (12.100) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Την (10-08-2016), κατασχέθηκαν και εκριζώθηκαν (342) δενδρύλλια κάνναβης από δύο οργανωμένες φυτείες σε δασώδη και δύσβατη περιοχή στο Ορεινό Πωγωνίου Ιωαννίνων, ενώ την (11-08-2016), εντοπίστηκε σε δύσβατη και δασώδη περιοχή της Πάργας, ένα φυτώριο κάνναβης, αποτελούμενο από (381) δενδρύλλια σε πρώιμη ανάπτυξη, έτοιμα προς μεταφύτευση. Επίσης, την (20-08-2016) στην Αγία Παρασκευή Άρτας, συνελήφθη ένας 59χρονος ημεδαπός, διότι σε αγροτεμάχιό του, εντοπίστηκε αυτοσχέδιο τούνελ που οδηγούσε σε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης με (31) δενδρύλλια, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν ένα ακόμη δενδρύλλιο κάνναβης, (2357,64) γραμμάρια κάνναβης, ένα αεροβόλο όπλο με δύο γεμιστήρες, μία σιδερογροθιά και μία συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος (taser).
Την (19-08-2016) στη Φιλιππιάδα, συνελήφθη ένας 43χρονος ημεδαπός, ο οποίος την προηγούμενη ημέρα είχε αφαιρέσει από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πρέβεζας, ένα φάκελο που περιείχε χρηματικό ποσό.
Την  (20-08-2016) στην πόλη των Ιωαννίνων, συνελήφθη μία 18χρονη ημεδαπή, η οποία κατά τον μήνα Αύγουστο, διέρρηξε έξι οχήματα που βρίσκονταν σταθμευμένα σε υπαίθριους χώρους, αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα.
Την (30-08-2016) στη Γέφυρα Πωγωνιανής Ιωαννίνων, εντοπίστηκαν πίσω από δεξαμενή πυρασφάλειας, τρεις σάκοι, που περιείχαν (21) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (22.400) γραμμαρίων καθώς και (5) συσκευασίες με λευκή σκόνη, άγνωστης χημικής σύστασης, συνολικού βάρους (102,8) γραμμαρίων.
Εξιχνιάσθηκαν τέσσερις υποθέσεις απάτης που έγιναν κατά το μήνα Αύγουστο, στα Ιωάννινα και στην Άρτα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 37χρονου ημεδαπού και μίας 33χρονης ημεδαπής. Ο 37χρονος κατάφερε να εξαπατήσει ιδιοκτήτη καταστήματος κινητής τηλεφωνίας και να του αποσπάσει δύο κινητά τηλέφωνα ενώ η 33χρονη, με το πρόσχημα της διευθέτησης οικονομικής υπόθεσης συγγενικού προσώπου, εξαπάτησε τρεις ηλικιωμένες γυναίκες, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά και κοσμήματα.
Κατά τον μήνα Αύγουστο, συνελήφθησαν συνολικά δέκα αλλοδαποί (οκτώ υπήκοοι Αλβανίας, ένας υπήκοος Ρουμανίας και ένας υπήκοος Πολωνίας), σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα  για σοβαρά ποινικά αδικήματα (σύσταση εγκληματικής οργάνωσης,  βιασμό, ληστεία, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, διακεκριμένες κλοπές, παράνομη κατοχή όπλων, υπεξαίρεση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]