[Ελλάδα]45χρονος "έσπαγε"το τηλεοπτικό σήμα συνδρομητικών καναλιών και το πουλούσε

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 45χρονος Ελληνας  κατηγορούμενος, μεταξύ άλλων, για απάτη κατ’ εξακολούθηση και παραβάσεις της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία

Συνελήφθη χθες (15-09-2016). από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, 45χρονος Ελληνας , για απάτη κατ’ εξακολούθηση και παραβάσεις της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κατ’ επάγγελμα και της νομοθεσίας για την προστασία των συνδρομητικών υπηρεσιών κατ’ εξακολούθηση, σε περιοχή της Πελοποννήσου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε ύστερα από μηνυτήρια αναφορά σύμφωνα με την οποία άγνωστοι χρήστες του διαδικτύου αναμετέδιδαν παράνομα
το τηλεοπτικό σήμα συνδρομητικών προγραμμάτων- καναλιών εταιρείας.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ακολούθως αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν χθες (15-09-2016) έρευνα σε κατάστημα που διατηρεί ο 45χρονος σε περιοχή της Πελοποννήσου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 4 διαδικτυακοί δέκτες αναπαραγωγής πολυμέσων, συνοδευμένοι από 4 συσκευές αναμετάδοσης εικόνας καθώς και 2 εξωτερικά μέσα αποθήκευσης τύπου (usb).

Όπως προέκυψε οι διαδικτυακοί δέκτες αναπαραγωγής πολυμέσων ήταν τροποποιημένοι και προγραμματισμένοι να παρέχουν την αναμετάδοση συνδρομητικών καναλιών σε τρίτους, χωρίς να πληρώνουν συνδρομή.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή του διερεύνηση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter : @ CyberAlertGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]