Προσοχή! Κατασχέθηκαν χιλιάδες πλαστά …2ευρα

Ναρκωτικές ουσίες, λαθραία καπνικά προϊόντα, αλλά και πλαστά… νομίσματα των δύο ευρώ, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των αντικειμένων που κατασχέθηκαν στα τελωνεία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι κατασχέσεις αφορούν:

Ναρκωτικά

• Το Τελωνείο Κήπων, σε έρευνα που διενήργησε σε τουρκικό λεωφορείο προερχόμενο από Τουρκία, εντόπισε και κατάσχεσε 15 δέματα με 7.735 γρ. ηρωίνη σε διπλό πάτο βαλίτσας επιβάτη. Η διαδικασία και ο τρόπος δράσης παραπέμπουν σε διεθνή κυκλώματα εμπορίας κυκλωμάτων ναρκωτικών που χρησιμοποιούν «βαποράκια» για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

• Το Τελωνείο του Αεροδρομίου Αθηνών, με τη συνδρομή των σκύλων ανιχνευτών της Τελωνειακής Υπηρεσίας, εντόπισε και κατάσχεσε 10.216 γρ. ινδικής κάνναβης σε ταχυδρομικό δέμα.

• Το Τελωνείο Μυτιλήνης, με τη συνδρομή σκύλου ανιχνευτή, εντόπισε και κατάσχεσε 16.861 γρ. ηρωίνη σε πορτ-μπαγκάζ Ι.Χ.Ε. πάνω σε πλοίο προερχόμενο από Τουρκία.

Παραχαραγμένα νομίσματα

Το Τελωνείο Κήπων, σε έλεγχο που διενήργησε σε Ι.Χ.Ε. προερχόμενο από Τουρκία, με τελικό προορισμό τη Γερμανία, εντόπισε και κατάσχεσε 27.577 παραχαραγμένα νομίσματα των 2 ευρώ.

Καπνικά προϊόντα

• Το Ε’ Τελωνείο Πειραιά και το Α’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας πληροφορίες που περιήλθαν στη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων & Ε.Φ.Κ., προέβησαν σε κατασχέσεις επτά (7) συνολικά εμπορευματοκιβωτίων με 77.244.000 τεμάχια λαθραία τσιγάρα.

Η στενή συνεργασία που έχει εδραιωθεί μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων & Ε.Φ.Κ. και της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, στο πλαίσιο της λειτουργίας της ως AFCOS, οδήγησε στον εντοπισμό και στην κατάσχεση των 3 εξ αυτών των εμπορευματοκιβωτίων.
Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 14.201.266 €. Οι έρευνες για τους τελικούς παραλήπτες συνεχίζονται.
πηγη makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]