[Κόσμος]Έκρηξη με 29 τραυματίες στη Νέα Υόρκη

Η έκρηξη, σημειώθηκε έξω από το Associated Blind Housing το οποίο προσφέρει στέγη, εκπαίδευση και άλλες υπηρεσίες σε τυφλούς
Τον τραυματισμό 29 ανθρώπων, είχε σαν αποτέλεσμα έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή Τσέλσι του Μανχάταν στις ΗΠΑ, ενώ σύμφωνα με τις αρχές δεν συνδέεται με κάποια τρομοκρατική οργάνωση.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσαν πως οι αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο η έκρηξη να οφείλεται σε διαρροή αερίου αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθούν σε “βομβιστική επίθεση” αρνούμενοι να κάνουν κάποια εκτίμηση για το τι μπορεί να προκάλεσε την έκρηξη.

Παράλληλα, ο ντε Μπλάζιο σημείωσε ότι «οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια», υπογραμμίζοντας ότι «Δεν υπάρχουν στοιχεία σε αυτό το στάδιο για διασύνδεση με τρομοκρατία», χωρίς ωστόσο να αποκλείσει το ενδεχόμενο.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης πρόσθεσε ότι σύμφωνα με την αστυνομία δεν συνδέεται η έκρηξη αυτή με τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη νωρίτερα το Σάββατο στην παραλιακή πόλη Σίσαϊντ Παρκ του Νιου Τζέρσεϊ.

Πηγή της αστυνομίας δήλωσε πως προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας δείχνουν πως η έκρηξη σημειώθηκε σε κάδο σκουπιδιών, όμως η αιτία δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Ο επικεφαλής της διεύθυνσης ειδικών επιχειρήσεων της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης δήλωσε στο Twitter πως ένας «πιθανός δεύτερος μηχανισμός έχει εντοπιστεί» στην ίδια ευρύτερη περιοχή.

Αργότερα, το CNN, επικαλούμενο πηγές της αστυνομίας, μετέδωσε ότι στο σημείο της έκρηξης εντοπίστηκε χύτρα ταχύτητας η οποία συνδεόταν με κινητό τηλέφωνο και καλώδια.
Αυγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]