ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Στην Ηγουμενίτσα οι 29 μετανάστες του ακυβέρνητου ταχύπλοου Η ανακοίνωση του Λ/Σ

Στις 20.30 το βράδυ της Τετάρτης μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας με πλωτά σκάφη του Λιμενικού ,οι 29 μετανάστες και ο 69χρονος Ελληνας χειριστής του ταχύπλοου που έμεινε ακυβέρνητο περίπου 30 μίλια δυτικά των Παξών.
Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ πρόκειται για 20 άνδρες ,6 γυναίκες και 3 παιδιά απο τη Σομαλία ,το Ιράν ,το Αφγανιστάν ,το Ιράκ και την Παλαιστίνη .
Κάποιοι εξ αυτών είχαν έγγραφο ασύλου ,ενώ όλοι οι υπόλοιποι υπηρεσιακά σημειώματα .
Οι μετανάστες σύμφωνα με το Λ/Σ φέρεται να είπαν πως ξεκίνησαν για την Ιταλία απο κάποια ακτή μεταξύ Πάργας και Πρέβεζας τα ξημερώματα.
Το ταχύπλοο στο οποίο επέβαιναν ήταν ένα φουσκωτό με 2 εξωλέμβιες μηχανές ,ενώ φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η προανάκριση

upd 1/9 8.27
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την ύπαρξη σκάφους σε δυσχερή θέση, στις θαλάσσιες περιοχές νότια νήσου Κέρκυρας – νήσου Παξών – βορειοδυτικές ακτές Πρέβεζας, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Άμεσα ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Κέρκυρας, Παξών, Καλαμάτας, Πρέβεζας,  Λευκάδας, Ηγουμενίτσας και ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό της ανωτέρω λέμβου από περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
Το σκάφος «COOL CAT 04-34-YK» με τριάντα (30) αλλοδαπούς επιβαίνοντες και τον 69χρονο ημεδαπό διακινητή τους  εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της ν. Παξών.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε και έτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τον κατάπλου των οποίων  οι ανωτέρω αλλοδαποί και ο ημεδαπός διακινητής τους μετεπιβιβάστηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 69χρονος διακινητής ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]