Ρύθμιση για εφάπαξ σε 28.300 δημοσίους υπαλλήλους μέχρι τέλος του 2017

Τροπολογία με την οποία μέχρι το τέλος του 2017 θα καταβληθεί το εφάπαξ σε 28.300 ασφαλισμένους του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, κατατέθηκε στη Βουλή. Με την τροπολογία ρυθμίζεται το υπόλοιπο των οφειλόμενων εφάπαξ, που εκκρεμούν από τον Σεπτέμβριο του 2013.
Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Ήδη, στους δύο πρώτους μήνες, έχουμε δώσει 3.047 εφάπαξ στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, ύψους περίπου 70 εκατ. ευρώ. Με αυτή τη διάταξη, η οποία προβλέπει ότι θα λαμβάνεται υπόψη η τελευταία πενταετία από την ημέρα που έκανε κάποιος αίτηση για την καταβολή του εφάπαξ, θα δοθούν πολύ πιο γρήγορα τα εφάπαξ».
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων είναι το Ταμείο που έχει τις περισσότερες εκκρεμότητες, ενώ το Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας (ΤΑΥΤΕΚΩ) έχει πολύ λιγότερες εκκρεμότητες (3.772 εφάπαξ). «Έχουμε, λοιπόν, μπροστά μας το μεγάλο όγκο των εφάπαξ, που θα καταβάλλουμε με αυτή την επιλογή της συγκεκριμένης διάταξης. Προχωράμε σε μία επίλυση πολλών προβλημάτων, που χρονίζουν και αυτό είναι το έργο, με αποτελέσματα που επιφέρουμε για τη χώρα, τα οποία θα φανούν πολύ γρήγορα και στην οικονομία και στη ζωή των ανθρώπων».
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]