Μικρός Μπεν: Ανατροπή στις έρευνες - Βρέθηκε αρχαίο νεκροταφείο 2.000 ετών - Ψάχνουν τα οστά του και σε πηγάδι


Πάνω σε ένα αρχαίο νεκροταφείο "έπεσεαν" οι ερευνητές, που "χτενίζουν" την περιοχή όπου έζησε και εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν, πριν από 25 χρόνια στην Κω.

Σύμφωνα με την "Mirror", πρόκειται για τέσσερις ή πέντε τάφους, οι οποίοι είναι έως και 2.000 ετών και μετά την ανεύρεσή τους, οι βρετανοί που ερευνούν το σημείο, θα πρέπει να πάρουν εκ νέου "πράσινο φως" από τις ελληνικές αρχές για να συνεχίσουν τις έρευνες...

Ο επικεφαλής των ερευνών Jon Cousins πάντως, επιμένει ότι πρέπει να συνεχιστούν οι έρευνες σε άλλα σημεία της έκτασης...

Οι τάφοι που περιλαμβάνει το αρχαίο νεκροταφείο, εκτιμάται ότι είναι ρωμαϊκοί και καλύπτουν χρονική περίοδο μεταξύ 1.500 και 2.000 ετών. Σύμφωνα με τον Jon Cousins, έχει ενημερωθεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία, η οποία έχει δόσει εντολή να σταματήσουν οι έρευνες για τον Μπεν, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο σημείο που βρίσκονται οι αρχαίοι τάφοι.

Ταυτόχρονα, οι ερευνητές εστίασαν σήμερα και σε ένα πηγάδι, το οποίο βρίσκεται στην επίμαχη έκταση, όπου είναι και το σπίτι των παππούδων του μικρού αγοριού. Οι έρευνες στο πηγάδι έγιναν για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρχει ανθρώπινο ίχνος μέσα σε αυτό. Κάποιος δηλαδή να είχε πετάξει εκεί το μικρό αγόρι...

Το δέντρο και τα σημάδια αποσύνθεσης
Την ίδια ώρα, αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι βρέθηκαν ίχνη αποσύνθεσης, κάτω από ένα δέντρο, που φυτεύτηκε στην συγκεκριμένη περιοχή μετά την εξαφάνιση του μικρού Μπεν. Μέχρι στιγμής, δεν έχει εξακριβωθεί αν αυτά τα ίχνη αποσύνθεσης, αφορούν ανθρώπινο ιστό. Την απάντηση θα δώσουν τα υπερσύγχρονα εργαστήρια της Αγγλίας σε λίγες μέρες.

Πάντως, σε δείγματα που είχαν παρθεί από άλλα μέρη των ερευνών βρέθηκαν ίχνη αποσύνθεσης από ένα σκυλί και μια νυχτερίδα. Ο επιθεωρητής Jon Cousins έκανε λόγο για μια ''περιοχή που έχει μεγάλο ενδιαφέρον''. Όπως είπε στους εκπροσώπους των διεθνών μέσων ενημέρωσης: ''αρχίσαμε να σκάβουμε στη βάση μιας συκιάς μετά από μια φωτογραφία που έδειξε ότι φυτεύτηκε όταν το παιδί είχε ήδη εξαφανιστεί.

Αξιωματικοί ανέλυσαν την εικόνα και διαπίστωσαν ότι τραβήχτηκε 10 μέρες μετά την εξαφάνιση του μικρού Μπεν. Είναι η παλιότερη καταγραφή και αυτός είναι ο λόγος που επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας σε αυτό το σημείο''.
πηγη newsit.gr
Από τις έρευνες για τον Μπεν Νίνταμ - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]