[Ελλάδα]Διημερίδα θαλάσσιας διάσωσης και αεροδιάσωσης στην 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο

Διημερίδα θαλάσσιας διάσωσης και αεροδιάσωσης στην 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο



160 εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από όλα τα παραρτήματα της οργάνωσης συμμετείχαν στην εκπαιδευτική διημερίδα θαλάσσιας διάσωσης και αεροδιάσωσης που έγινε το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 στην 111 Πτέρυγα Μάχης, στην Αγχίαλο του Βόλου.

Στη διάρκεια της εκπαίδευσης έγιναν παρουσιάσεις από μέλη της ΕΟΔ με θεματικές που είχαν να κάνουν με την επιχειρησιακή εικόνα της Οργάνωσης, τις θέσεις των σκαφών, τα πληρώματα και τους εξοπλισμούς, τις διεθνείς συνεργασίες και εκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τις νέες τεχνικές και μεθόδους θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης, αλλά και το πρόγραμμα «Αιγέας» της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, τη μεγαλύτερη κινητοποίηση της οργάνωσης για υποστήριξη των νησιωτικών παραρτημάτων με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα. Επίσης, έγιναν παρουσιάσεις για τις δυνατότητες της ΕΟΔ στη διαχείριση επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στην περιοχή του Αιγαίου με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας και αναπτύχθηκε ο σχεδιασμός της οργάνωσης για τον επόμενο χρόνο.

Επιπλέον, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Κάτανας, που συμμετείχε στην εκπαίδευση με το παράρτημα της ΕΟΔ Κοζάνης, παρουσίασε τον Στρατηγικό Σχεδιασμό 2015-2020 Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Την διημερίδα τίμησε με την παρουσία του εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Ταξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας, κ. Γεωργόπουλος.

Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν πρακτικές ασκήσεις στη θαλάσσια διάσωση, στις οποίες συμμετείχαν ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, τέσσερα διασωστικά σκάφη της ΕΟΔ από την Κεντρική Διοίκηση στη Θεσσαλονίκη και την Κέρκυρα, όπως επίσης και διασωστικό jet ski (rescue runner).

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ευχαριστεί την 111 Πτέρυγα Μάχης για την άριστη φιλοξενία και συνεργασία, καθώς και την 358 Μοίρα Έρευνας και Διάσωσης για τη συμβολή της σ’ αυτή την σημαντική εκπαιδευτική διημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]