Του ζήτησε 10.000 ευρώ για να μη δημοσιοποιήσει φωτογραφίες του στο διαδίκτυο

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εξιχνιάσθηκε υπόθεση εκβίασης και παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, σε βάρος 21χρονου ημεδαπού

Σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, σε βάρος 23χρονης αλλοδαπής

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάσθηκε υπόθεση εκβίασης και κατ’ εξακολούθηση παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα σε βάρος 21χρονου ημεδαπού και σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος 23χρονης υπηκόου Πολωνίας.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του 21χρονου, σύμφωνα με την οποία άγνωστος άτομο, αφού τον προσέγγισε και συνομιλούσε μαζί του μέσω γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, του γνωστοποίησε πως έχει στην κατοχή του προσωπικό του φωτογραφικό υλικό και απαίτησε το χρηματικό ποσό των (10.000) ευρώ, προκειμένου να μη το δημοσιεύσει στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, το άτομο αυτό δημοσίευσε το επίμαχο φωτογραφικό υλικό σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και σε οικείους του 21χρονου, μέσω εφαρμογής αποστολής προσωπικών μηνυμάτων της προαναφερόμενης ιστοσελίδας.

Για τα ανωτέρω ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή η οποία παρήγγειλε στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε και μετά από σχετική αλληλογραφία με τις διαχειρίστριες εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης και υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας και διαδικτύου, εντοπίστηκαν τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της 23χρονης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία της σε περιοχή της Πελοποννήσου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και tablet , τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υπεβλήθη στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας :

Τηλεφωνικά: 111 88
Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID
Επίσης σχετική ενημέρωση από το δικτυακό τόπο: http://cyberalert.gr/feelsafe/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]