[Ελλάδα]Συνελήφθησαν για κλοπή -1000- λίτρων πετρελαίου κίνησης από μηχανήματα έργων

Συνελήφθησαν τρία άτομα στην Καστοριά για κλοπή -1000- λίτρων πετρελαίου κίνησης από μηχανήματα έργων σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις

Σε βάρος ενός εξ αυτών σχηματίστηκε δικογραφ
ία και για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Χθες (02-09-2016) το απόγευμα στην Καστοριά, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς συνέλαβαν δυο ημεδαπούς, 31 και 28 χρονών και έναν 16χρονο, υπήκοο Αλβανίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της κατοχής αδασμολόγητου καπνού.

Συγκεκριμένα, μετά από ενδελεχή αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι προχθές (01-09-2016) το βράδυ, μετέβησαν με Φ.Ι.Χ. αυτοκίνητο σε εργοτάξιο περιοχής της Καστοριάς και αφαίρεσαν από δοχείο αποθήκευσης καυσίμων μηχανήματος έργων (μπουλντόζα), ιδιοκτησίας 36χρονου ημεδαπού, -450- λίτρα πετρελαίου κίνησης.

Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι ο 31χρονος από κοινού με τον 28χρονο το βράδυ της 27-08-2016, χρησιμοποιώντας Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του δεύτερου, μετέβησαν στο ίδιο εργοτάξιο και με τον ίδιο τρόπο αφαίρεσαν ακόμη -350- λίτρα πετρελαίου κίνησης, από το ίδιο μηχάνημα έργων.

Επίσης, ο 31χρονος από κοινού με τον 16χρονο το βράδυ της 31-08-2016, ομοίως αφαίρεσαν από μηχάνημα έργων (οδοστρωτήρας), ιδιοκτησίας κατασκευαστικής εταιρίας σε περιοχή της Μεσοποταμίας Καστοριάς, -200- λίτρα πετρελαίου κίνησης και διάφορα εργαλεία (κατσαβίδια, κλειδιά κ.α.) , χρηματικής αξίας -400- ευρώ.

Ακολούθως σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του 31χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -780- λίτρα πετρελαίου κίνησης και το σύνολο των εργαλείων , ενώ στην οικία του 16χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -80- λίτρα πετρελαίου κίνησης και μία συσκευασία με -450- γραμμάρια αφορολόγητου καπνού, χωρίς ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και χωρίς να αναγράφεται σ΄αυτήν ο τόπος προέλευσης και συσκευασίας.

Τα ανωτέρω δύο (2) οχήματα κατασχέθηκαν, ενώ οι κατασχεθείσες ποσότητες καυσίμων και τα εργαλεία, αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]