ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η SIEMENS ΚΑΝΕΙ ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ



Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr

Το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016 η εβδομαδιαία (έχει μεγάλη σημασία αυτό) εφημερίδα “Παραπολιτικά” δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδό της: “Μυστηριώδης επίσκεψη στο Μαξίμου”, αναφέροντας πως αυτή η επίσκεψη αφορούσε στελέχη της πολυεθνικής εταιρείας Siemens με στελέχη της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Αυτή η συνάντηση έγινε σε μια περίοδο που η πολύκροτη δίκη της Siemens για το “λάδωμα” πολιτικών αξιωματούχων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καθώς και της Σύμβασης 8002/1997 για τα 1,2 εκατ. ψηφιακά του ΟΤΕ που αντικατέστησαν τις αναλογικές γραμμές του, δεν “περπατάει”, από τη στιγμή που ΣΥΡΙΖΑ και δικηγόροι μεθόδευσαν την “αποχή” των νομικών της χώρας. Την ίδια ακριβώς περίοδο εκκρεμεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας η ακυρότητα του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού μεταξύ της Siemens και του ελληνικού δημοσίου (2012) που ακύρωσε τη μοναδική ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που επιδίκαζε τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ ζημιά του Δημοσίου από τη γερμανική εταιρεία.
Έτσι, από το ρεπορτάζ βγαίνει ότι στη συνάντηση στο Μαξίμου, τάχατες – τάχατες, ζητήθηκε από κυβερνητικής πλευράς η συνδρομή των Ξυνή – Σικέλλη στην αποκάλυψη ονομάτων που χρημάτισε η πολυεθνική Siemens κατά την περίοδο 1989 – 2004.
Είναι όμως αυτή η αλήθεια της συνάντησης;;;    

Απιστία της κυβέρνησης ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός μεταξύ της Siemens και του ελληνικού δημοσίου.

Ακριβώς πέντε χρόνια πριν, την 27η Αυγούστου 2012 (δηλαδή, 5 ημέρες μετά την υπογραφή του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού από τον Γιάννη Στουρνάρα, Υπουργού Οικονομικών της κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου και 3 ημέρες μετά την πρώτη συνάντηση του Πρωθυπουργού Σαμαρά με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, όπου ο Σαμαράς απεμπόλησε τον μέχρι τότε αντιμνημονιακό του αγώνα, δηλώνοντας στη Μέρκελ: “ουδείς αναμάρτητος”), η ίδια εφημερίδα φιλοξένησε συνέντευξη του σημερινού Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (θου κύριε φυλακήν τω στόματί μου) Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος δήλωνε ότι ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός μεταξύ της Siemens και του ελληνικού δημοσίου είναι απιστία της κυβερνήσεως Σαμαρά - Βενιζέλου.
Όσο λοιπόν ήταν για την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, απιστία αυτός ο άθλιος και επιζήμιος για τα ελληνικά συμφέροντα Συμβιβασμός, άλλο τόσο είναι και για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Και από τούτη την εφημερίδα – την Ελεύθερη Ώρα – σε όλους τους τόνους έχουμε διαμηνύσει ότι οι “κύριοι” της σημερινής κυβερνήσεως πρέπει να αφήσουν τα διάφορα πολιτικά επικοινωνιακά τερτίπια και τσιτάτα και να ακυρώσουν με Νόμο τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό.
Γιατί, ο Νόμος ακυρώνεται με Νόμο.
Τελεία και παύλα!!

Πρόστυχη η επικοινωνιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εκπρόσωποι της Siemens Πάνος Ξυνής και Ρόμπερτ Σικέλλης που συναντήθηκαν στο Μαξίμου με κυβερνητική αντιπροσωπεία, είναι ακριβώς τα ίδια πρόσωπα που το 2012 παρουσίασαν στον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό τη δέσμευση της γερμανικής εταιρείας στην εξασφάλιση 600 θέσεων εργασίας. Όταν σήμερα η Siemens δεν απασχολεί πάνω από 150 εργαζομένους (πολλάκις έχουμε δημοσιεύσει για του λόγου τω αληθές, έγγραφα της Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και της Διεύθυνσης Εργατικού Δυναμικού της γερμανικής εταιρείας).

Η διπρόσωπη Siemens.

Ωστόσο, εμείς από πλευράς μας να ενημερώσουμε το Μαξίμου ότι, η Siemens “παίζει” διπλό παιχνίδι. Γιατί, συνδιαλέγεται ταυτόχρονα και με στελέχη της ΝΔ κατ΄ εντολή του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού έχουν λάβει τη διαβεβαίωση από τη Γερμανία πως θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός!!
Τελικά, ακούει το Μαξίμου;;;

“Καθρεφτάκια” για ιθαγενείς στη ΔΕΘ από Τσίπρα.

Τώρα εμείς, να σας αποκαλύψουμε τους πραγματικούς λόγους αυτής της “κρυφής” συνάντησης Siemens – ΣΥΡΙΖΑ στο Μαξίμου!!    
Σε λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση της συμπρωτεύουσας. Εκεί λοιπόν, στοχευμένα, προετοιμάζει το επιτελείο του Πρωθυπουργού, πύρινο λόγο Τσίπρα κατά της Siemens και του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού. Προκειμένου εκ του ασφαλούς να παραπλανήσει – για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό – αφού μετά τη ΔΕΘ έχει αποφασισθεί να μην ακυρώσει τον επάρατο Εξωδικαστικό Συμβιβασμό – ως όφειλε με Νόμο – αλλά να προχωρήσει σε κάποια τροποποίησή του, φτιασιδώνοντάς τον.
Όμως, επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά πως, ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός που είναι αυτοδικαίως άκυρος αφού κανένα από τα σημεία του δεν έχει εκτελεστεί από τη Διοίκηση της Siemens, πρέπει να ακυρωθεί με Νόμο.
Άλλωστε, η ακύρωσή του ήταν προεκλογική υπόσχεση και δέσμευση του Τσίπρα.
Αλλά, κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ποτέ, αφού μεταξύ των άλλων δεν πρέπει να τσαλακωθεί το πολιτικό προφίλ των Σαμαρά – Βενιζέλου που αποτελούν για τη Μέρκελ μη αναλώσιμα “υλικά”, έτοιμα να προσφέρον πάλι χρήσιμες υπηρεσίες, όποτε τους ζητηθεί!!    

Χρήσιμα ερωτήματα στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Από τη στιγμή που η Ελλάδα παραιτείται με τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό από αστικές και διοικητικές αξιώσεις (Νόμος 4072/2012) έναντι της γερμανικής εταιρείας με αντάλλαγμα συγκεκριμένες οικονομικές παροχές (καταβολή στο ελληνικό δημόσιο 80 εκατ. ευρώ για συμψηφισμό απαιτήσεων συγκεκριμένων δημοσίων έργων, 90 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση εκπαιδευτικών και άλλων δραστηριοτήτων για την καταπολέμηση της διαφθοράς, επένδυση 100 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα μέσω των δραστηριοτήτων της, κα), γνωρίζει η κυβέρνηση εάν και κατά πόσο εφαρμόζεται εύρυθμα και ευλαβικά από τη Siemens αυτός ο Συμβιβασμός;
Ποια είναι τα δημόσια έργα για τα οποία πραγματοποιήθηκε συμψηφισμός απαιτήσεων μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Siemens και πόσα από αυτά αφορούσαν συγχρηματοδοτούμενα από κοινοτικούς πόρους;
Έχει ξεκινήσει η Κομισιόν (γιατί ΕΕ δεν είναι μόνο η Γερμανία) έρευνες για τυχόν παραβιάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων από την εταιρεία Siemens; Εάν ναι, για ποια συγκεκριμένα έργα και για ποιες χώρες;
Γιατί, δεν θέλετε ουσιαστικά την αποκάλυψη χρηματισμένων πολιτικών προσώπων από τη Siemens, όταν κατ΄ ομολογία Μιχάλη Χριστοφοράκου, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ;;; (μήπως γνωρίζει ο τότε Γενικός Διευθυντής Λογιστηρίου της Siemens Κυριάκος Μικές;;;) έπαιρναν διάφορες “χορηγίες”;          
Γιατί, η σημερινή κυβέρνηση δεν αποκλείει από συνομιλητές τους Ξυνή και Σικέλλη, όταν οι ίδιοι υπήρξαν οι συνομιλητές και δημιουργοί του καταστροφικού Εξωδικαστικού Συμβιβασμού, με τους Βενιζέλο – Σαμαρά και του “συγγενούς” Μπάμπη Αθανασίου;  
Θυμούνται οι κύριοι της σημερινής κυβερνήσεως ότι το δεξί χέρι από πλευράς Siemens στην στρατηγική του Συμβιβασμού ήταν η πάλαι ποτέ Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της γερμανικής εταιρείας Μαρία Αγαλιώτου, σύζυγος του ενός από τους 10 Παπασταύρους του Αντώνη Σαμαρά;;;    

Αποκάλυψη.

Για όλα τα παραπάνω εθελοτυφλεί η “αριστερή” μουτζούρα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Ωστόσο, σε όλους αυτούς που στήνουν ένα “θέατρο του παραλόγου”, θα τους δώσουμε μια φρέσκια είδηση:
Ομάδα πρώην και κάποιων νυν υπαλλήλων (που βλέπουν ότι δεν έχουν μέλλον στη συνεχώς συρρικνωμένη Siemens), προετοιμάζουν καταγγελία προς τους μετόχους της πολυεθνικής Siemens (εισηγμένη εταιρεία στο χρηματιστήριο), για τις “παραλήψεις” των Πάνου Ξυνή και Ρόμπερτ Σικέλλη!!

Ξυπνητήρι για Πάνο Καμμένο.

Θυμάσαι αγαπητέ Πάνο, ποιοι και τι είχαμε συζητήσει στο ξενοδοχείο Intercontinental στη Λεωφόρο Συγγρού στις 9 το πρωί της 27ης Ιουνίου 2012;;;      



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]