ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Μειώθηκε ο τζίρος στην αγορά, παρά τις εκπτώσεις

Η πτώση του τζίρου άγγιξε το 9,7%.

Σημαντικό ρόλο στο συνεχιζόμενο «πάγωμα» της αγοράς είναι η επιβολή σκληρών φορολογικών υποχρεώσεων, οι οποίες «φρέναραν» την καταναλωτική δυνατότητα των πολιτών.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιεί σε ετήσια βάση το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ, οι αρχικές προσδοκίες του εμπορικού κόσμου που είχαν καλλιεργηθεί πριν την έναρξη των θερινών εκπτώσεων τελικά δεν επαληθεύτηκαν.
Στη διάρκεια της φετινής θερινής εκπτωτικής περιόδου περίπου μία στις πέντε επιχειρήσεις πραγματοποίησε πωλήσεις με ποσοστό έκπτωσης άνω του 40%, όταν πέρυσι στην αντίστοιχη επιλογή οδηγούνταν μία στις τρεις επιχειρήσεις.

Στην Αθήνα στο ιστορικό κέντρο η πτώση του τζίρου έφτασε στο 10% ενώ στην ευρύτερη περιοχή η πτώση άγγιξε το 20%. Τα στοιχεία από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά δείχνουν μια πτώση του τζίρου κατά 10%.

Μεγάλη πτώση που φτάνει και στο 30% σημείωσε ο τζίρος στα καταστήματα στην Καλλιθέα,  Βόλο, Γρεβενά, Φλώρινα, Λαμία ενώ στην Αρτα η μείωση που παρατηρήθηκε έφτασε στο 41%

Κάμψη των πωλήσεων καταγράφεται και σε τουριστικές περιοχές παρά την αυξημένη κίνηση των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου. Ειδικότερα, στο Ναύπλιο σημειώθηκε πτώση έως 10%, στην Κρήτη από 11%-20%, έως 20% και στην Σύρο, έως 10% στη Μυτιλήνη και στη Ρόδο, έως 20% στην Ιεράπετρα Κρήτης και έως 30% στην Σάμο.
Πηγή : www.iefimerida.gr//via:EEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]