ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

[Eλλάδα]Αθήνα :Συνέδριο με θέμα "Εκμάθηση στο χώρο εργασίας"

ENVIRONMENTAL PORTFOLIO FOR QUALITY IN UNIVERSITY EDUCATION

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με χαρά ανακοινώνει ότι η Στρατηγική Σύμπραξη που συντονίζει, στο πλαίσιο του ERASMUS+_KA2, με τίτλο EPOQUE (Environmental Portfolio for Quality in University Education), θα είναι το ένα από τα δύο προγράμματα Ανώτατης Εκπαίδευσης που θα παρουσιαστούν σε έκθεση καλών πρακτικών (Leading Edge Projects), στο πλαίσιο του θεματικού Συνεδρίου που διοργανώνει το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στην Αθήνα, τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Αθηναΐς». 
Το θέμα του Συνεδρίου είναι Εκμάθηση στο χώρο εργασίας: μια καινοτόμος πρακτική Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με έμφαση στη Μαθητεία. 

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υποστηρίζει τις δράσεις του τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων Erasmus+, του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και παραμένει στην αιχμή της πρωτοπορίας για τη δράση ΚΑ2, αναπτύσσοντας ένα περιβαλλοντικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών για τον 21ο αιώνα. 

Σημαντικοί σταθμοί του EPOQUE
1. ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ 5 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ 
a. Συμμετοχικές μέθοδοι για τη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων
b. Η σημερινή κατάσταση και το μέλλον της Βαλτικής και της Μεσογείου
c. Πράσινη Επιχειρηματικότητα και Έξυπνη Ενέργεια
2. Εφαρμοσμένα Συστήματα διαχείρισης ενέργειας για οργανισμούς 
3. ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ σε 5 ευρωπαϊκές γλώσσες
4. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ πάνω στα μείζονα περιβαλλοντικά ζητήματα 
5. ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, συμμετοχή από 12 καθηγητές και 30 φοιτητές από 4 Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και 2 Ινστιτούτα Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
6. ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ στα Ιωάννινα, μέσα από την αγαστή συνεργασία Πανεπιστημίου, Περιφέρειας, Δήμου και Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Συμμετοχή άνω των 67 φορέων. 
7. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: Με έμφαση στο work based learning, oι μεταπτυχιακοί φοιτητές EPOQUE, έκαναν πρακτική άσκηση στο Ελσίνκι και στη Νάπολη. Οι Φυσικοί, Μαθηματικοί, Βιολόγοι και Μηχανικοί Τεχνολογιών σε εργαστήρια και εταιρείες, όπου ασκήθηκαν στη διαχείριση απορριμμάτων και ενέργειας. Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - μελλοντικοί εκπαιδευτικοί - δίδαξαν στα περίφημα Φιλανδικά Σχολεία. 
8. ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ με Ημερίδα/Εργαστήρια και τη συμμετοχή πολλών φορέων και άνω των 250 επιμορφούμενων συμμετεχόντων
9. ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ με ομιλίες, εργαστήρια και πολλά events (Καμεράτα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – εργασίες πεδίου κ.ά.) από 3 Ηπείρους, 9 Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα Εκπαίδευσης Ενηλίκων και Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. 
10. ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ δράσεις διάχυσης των αποτελεσμάτων με σημαντικούς πολλαπλασιαστές, όπως ερευνητές, διευθυντές οργανισμών, σχολικούς συμβούλους και εκπαιδευτές ενηλίκων.  

EPOQUE – The 21st century MSc
Το Πρόγραμμα, Environmental Portfolio for Quality in University Education (EPOQUE), επιδιώκει να δημιουργήσει μια νέα γενιά επιστημόνων με σήμα κατατεθέν την έξυπνη εξειδίκευση σε σχέση με το περιβάλλον. 
With leading edge partners
University of Ioannina (coordinator) | University of Helsinki (FI) | Hellenic Open University (EL) | University of Naples (IT) | BEST Institute GmbH (AT) | PiM (MT)

EPOQUE – The Leading Edge Subject
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η ερευνητική ομάδα @fise group πρωτοπορούν και εξελίσσουν τα ERΑSMUS IPs με τίτλο LIGHT, που υλοποιούνται από το 2009, σε ένα Environmental Portfolio.

EPOQUE – The Leading Edge University teachers
Ass. Professor Katerina Plakitsi | Professor Jarkko Lampiselkä | Professor Emilio Balzano | Professor Triantafyllos Albanis | Professor Achilleas Kameas | Ass. Professor Ioannis Kalavrouziotis 

Πληροφορίες: 
http://epoque-project.eu; http://users.uoi.gr/kplakits; mail:  kplakits@cc.uoi.gr

Πληροφορίες για το σεμινάριο του ΙΚΥ: 
https://www.iky.gr/album-foto-erasmus-plus/item/2654-13-6-2016-seminario-ekmathisi-sto-xoro-ergasias-mia-kainotomos-praktiki-epaggelmatikis-ekpaidefsis-kai-katartisis-me-emfasi-sti-mathiteia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]