[ΗΠΕΙΡΟΣ]Ιωάννινα:Eιρηνικές και με παλμό οι πορείες για το Πολυτεχνείο [φωτο -βίντεο]

42η επέτειος της Φοιτητικής Εξέγερσης του Πολυτεχνείου 

Ειρηνικά και χωρίς έκτροπα ολοκληρώθηκε  πριν απο λίγο  στα Ιωάννινα η πορεία για την 42η επέτειο της Φοιτητικής Εξέγερσης του Πολυτεχνείου .
Με ένταση και παλμό έδωσαν το "παρών"  συνδικαλιστικοί φορείς ,φοιτητές και κόμματα .
Διακριτική υπήρξε η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων με  τις διμοιρίες των ΜΑΤ  να βρίσκονται στο Δικαστικό Μέγαρο ,πίσω απο το κτήριο της Περιφέρειας Ηπείρου και στο Αστυνομικό Μέγαρο .


Μαζική η διαδήλωση του ΚΚΕ 
Μαζική  και οργανωμένη   υπήρξε και η διαδήλωση του ΚΚΕ με την πορεία να ξεκινά μπροστά απο το Δημαρχείο της πόλης με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Δωδώνης .
Eργαζόμενοι ,άνεργοι ,συνταξιούχοι και νέοι έδωσαν τον τόνο στην αποψινή  κινητοποίηση 

 Φοιτητές στην κεφαλή της πορείας απο την Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου
Οι φοιτητές  βρίσκονταν στην κεφαλή της πορείας που ξεκίνησε απο την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και ακολουθούσαν ,εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων , το ΚΚΕ [μ-λ], μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ,ΛΑΕ ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ ,με τις αντιρατσιστικές κινήσεις ,τους αριστεριστές και αντιεξουσιαστές να   oλοκληρώνουν τον όγκο της πορείας, που κατέβηκε τη λεωφόρο Δωδώνης,έφτασε στο Δημαρχείο και επέστρεψε στην κεντρική πλατεία της πόλης .
Την ατμόσφαιρα δονούσαν  επίκαιρα συνθήματα όπως "λεφτά για την παιδεία ,λεφτά για την υγεία και όχι για τις τράπεζες και την αστυνομία",Υγεία ,παιδεία ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στον λαό, "Ψωμί ,παιδεία ,ελευθερία ,η χούντα δεν τελείωσε το ΄73 ","το πολυτεχνείο δεν ήτανε  γιορτή ,ήτανε εξέγερση και πάλη ταξική"κ.α
Μικρής έκτασης ένταση σημειώθηκε λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία ,όταν άτομα απο τον αντιεξουσιαστικό χώρο απαίτησαν απο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να φύγουν αποσπώντας  τους και ένα πανό .
Ακολούθησε φραστική αντιπαράθεση ,η οποία έληξε  σύντομα  με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων .

"Ψωμί Παιδεία Ελευθερία"

Η  42η επέτειος του Πολυτεχνείου  πιο  επίκαιρη απο ποτέ ,τιμήθηκε απόψε  και   στα Ιωάννινα με μεγάλο όγκο  διαδηλωτών ,ένταση και παλμό και στάθηκε η αφορμή για να θυμίσει σε όλους ,πως ο αγώνας  πρέπει να συνεχιστεί   σε καθημερινή βάση , για να δικαιωθεί το σύνθημα της Φοιτητικής εξέγερσης του '73 "Ψωμί,Παιδεία ,Ελευθερία"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]