Δράσεις στην Ήπειρο για την ανακύκλωση των παλιών ηλεκτρικών συσκευών



Στο πλαίσιο του έργου LIFE INFOCYCLE θα πραγματοποιηθούν δράσεις σε 5 πόλεις της Περιφέρειας της Ηπείρου, με σκοπό να προωθήσουν την ορθή διαχείριση των παλιών ηλεκτρικών συσκευών. Συγκεκριμένα οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν:

- Στις 25 Ιουλίου την πλατεία Πύρρου και στις 26 Ιουλίου στην πλατεία Μαβίλη στα Ιωάννινα
- Στις 27 & 28 Ιουλίου στην πλατεία Αγίου Δημητρίου στην Άρτα
- Στις 29 & 30 Ιουλίου στο πάρκινγκ της πλατείας Ανδρούτσου στην Πρέβεζα
- Στις 31 Ιουλίου στη διασταύρωση των οδών Σπύρου Λιβαδά και Αλέξανδρου Μπάγκα στην Πάργα
- Στις 1 & 2 Αυγούστου στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα

Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν γιατί και πώς να διαχειρίζονται με ορθό περιβαλλοντικά τρόπο τις παλιές συσκευές τους και να γνωρίσουν από κοντά πώς γίνεται η επεξεργασία των αποβλήτων ηλεκτρικών συσκευών. Στα σημεία θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο trailer, το εσωτερικό του οποίου θα αναπαριστά πραγματικό χώρο σε μονάδα επεξεργασίας. Θα υπάρχει ειδικός πάγκος εργασίας με όλο τον απαραίτητο για την απορρύπανση οθονών τηλεόρασης και υπολογιστή εξοπλισμό, ενώ εκπρόσωπος της Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ θα δείχνει τη διαδικασία. Οι πολίτες που θα παρευρεθούν στις δράσεις θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στην κλήρωση για δύο ποδήλατα, απαντώντας σε τρεις απλές ερωτήσεις. Επίσης, θα δίνεται στους πολίτες η δυνατότητα για επί τόπου συγκέντρωση συσκευών, καθώς στα σημεία θα υπάρχει container, όπου θα μπορούν να φέρουν τις παλιές τους συσκευές. 

Στις δράσεις θα πρωταγωνιστεί ο ήρωας της καμπάνιας, ο «τηλεορασούλης», ο οποίος θα προτρέπει τους πολίτες να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στις χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές τους.

Για την ενημέρωση των πολιτών για αυτό πραγματοποιείται καμπάνια σε τοπικά μέσα. Συγκεκριμένα, η καμπάνια περιλαμβάνει  banners σε τοπικά sites, προβολή στο facebook και ραδιόφωνο. 


Τι είναι το Infocycle

Το διετές έργο INFOCYCLE ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+, του χρηματοδοτικού μέσου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ως συντονιστής δικαιούχος το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΗΗΕ  Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. και ως συνδικαιούχοι οι Terra Nova ΕΠΕ Περιβαλλοντική – Τεχνική – Συμβουλευτική και η εταιρεία παραγωγής ΧΥΖ.

Το INFOCYCLE αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος της μη περιβαλλοντικά ορθής διαχείρισης των ΑΗΗΕ από τα εμπλεκόμενα μέρη, μέσω της ενημέρωσής τους για τις βλαπτικές επιπτώσεις από αυτήν, αλλά και της εκπαίδευσής τους για την ορθή διαχείριση των ΑΗΗΕ σε 15 πόλεις στις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Ηπείρου. Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός πραγματοποιούνται ενέργειες επικοινωνίας και δράσεις εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, διεξάγεται Roadshow με επί τόπου συλλογή παλιών συσκευών και εκθεσιακό χώρο που θα αναπαριστά χώρο σε μονάδα επεξεργασίας. To Roadshow προβάλλεται μέσω τοπικών
 ενεργειών επικοινωνίας προς το κοινό, οι οποίες περιλαμβάνουν τοπική ραδιοφωνική εκστρατεία, online επικοινωνία και ενέργειες δημοσιότητας και επικοινωνούν το κεντρικό μήνυμα του Έργου. Επιπρόσθετα, οι δράσεις εκπαίδευσης περιλαμβάνουν τη διοργάνωση Ημερίδων για την ενημέρωση του συνόλου των εμπλεκομένων μερών στην αλυσίδα διαχείρισης των ΑΗΗΕ και την εκπαίδευση on-site των συνεργαζομένων φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]