ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:Μέχρι τις 14 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΥΑΙ


Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τη ΔΕΥΑΙ που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν οι συμπολίτες μας, πετυχαίνοντας σημαντικές εκπτώσεις στις προσαυξήσεις που φτάνουν κλιμακωτά μέχρι και το 100% αυτών. Θα πρέπει όμως να καταθέσουν τη σχετική αίτηση μέχρι τις 14 Νοεμβρίου. 
Σε σημερινές του δηλώσεις ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΙ, Κώστας Γιωτάκης, παρουσίασε τις δυνατότητες ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών που δίνει ο σχετικός νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή. Όπως υποστήριξε «είναι η πρώτη φορά που νόμος για ρυθμίσεις οφειλών εκτός από τους Δήμους αφορά και στις ΔΕΥΑ, γι’ αυτό και είναι ευκαιρία για τους συμπολίτες μας να τον εκμεταλλευτούν, καθώς δεν θα υπάρξει σύντομα άλλη δυνατότητα». 
Με βάση τα όσα ορίζει ο νόμος για τον αριθμό των δόσεων και το ελάχιστο ποσό καταβολής, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ προχώρησε στην σχετική απόφαση που αφορά στην κλιμάκωση των εκπτώσεων στις προσαυξήσεις. 
Προσοχή: Ο νόμος ορίζει πως όσοι οφειλέτες επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση μέχρι τις 14 Νοεμβρίου 2014. Το χρονικό διάστημα που απομένει είναι μικρό γι’ αυτό ο κ. Γιωτάκης κάλεσε τους οφειλές να σπεύσουν να υποβάλουν την αίτηση, είτε στο πρωτόκολλο της ΔΕΥΑΙ, είτε να τη στείλουν με φαξ στο 2651054547 ή να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Υ.Α.Ι. . http://www.deyai.gr

Αναλυτική «η Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών», έχει ως εξής:
1. Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη Δ.Ε.Υ.Α.Ι. μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2014, ρυθμίζονται και καταβάλλονται ως ακολούθως:
α) Εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
β) Σε δύο (2) έως  σαράντα (40) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό μειούμενο κατά δύο επί τοις εκατό (2%) για κάθε επιπλέον δόση, από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής. Για δύο (2) δόσεις η απαλλαγή θα είναι ενενήντα οκτώ επί  τοις εκατό (98%) ενώ για σαράντα δόσεις η απαλλαγή θα είναι εικοσιδύο επί τοις εκατό (22%).
2. Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να κατατεθεί στη Δ.Ε.Υ.Α.Ι. μέχρι 14 Νοεμβρίου 2014. Σε περίπτωση που ο υπόχρεος είναι διαφορετικός από τον ιδιοκτήτη, το αίτημα θα υπογράφεται και από τον ιδιοκτήτη.
3. Ο αριθμός των δόσεων δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από σαράντα (40).
4. Η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των σαράντα ευρώ (40,00 €).
5 Σε περίπτωση μη τήρησης του διακανονισμού, αυτός ακυρώνεται αυτόματα και το χρέος επανέρχεται στο προ της ρύθμισης ποσό, αφαιρουμένων απλώς των ποσών πού καταβλήθηκαν στα πλαίσια της ρύθμισης.
6 Για να υπαχθεί στη ρύθμιση ο οφειλέτης, θα πρέπει να υποβάλλει αίτηση στο πρωτόκολλο της Δ.Ε.Υ.Α.Ι. ή να στείλει φαξ στο 2651054547 ή να συμπληρώσει τη σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Υ.Α.Ι. . http://www.deyai.gr/ μέχρι 14 Νοεμβρίου 2014.

Σας επισυνάπτεται :
Α) η φόρμα της σχετικής αίτησης που συμπληρώνει ο οφειλέτης για την ένταξη στη ρύθμιση
Β) πίνακας με την κλιμάκωση ειώσεων στις προσαυξήσεις. 


δείτε εδώ
τον πίνακα μείωσης προσαυξήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]