Αίσθηση από την αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για τον διορισμό με 6.000 ευρώ τον μήνα

Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για τον διορισμό του 35χρονου Θανάση Κοντογεώργη, νομικού συμβούλου του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, στη θέση του β' αντιπροέδρου της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ). Πρόκειται για μια αποκάλυψη που δείχνει ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στο Δημόσιο. Δημιουργούνται ειδικές θέσεις (όπως η θέση του β' αντιπροέδρου, η οποία δεν υπήρχε προηγουμένως στην ΕΛΤΕ) για να βολευτούν άτομα που έχουν σχέση με τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ. Και διορίζονται άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο, απλώς έχουν προηγουμένως διατελέσει σύμβουλοι αποτυχημένων πρωθυπουργών και υπουργών Οικονομικών. Ο Θανάσης Κοντογεώργης διορίστηκε από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στη θέση του β' αντιπροέδρου της ΕΛΤΕ με μισθό 6.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ προηγουμένως τον είχε χρίσει νομικό του σύμβουλο.

Ο Θ. Κοντογεώργης προέρχεται από τη νεολαία του σημιτικού ΠΑΣΟΚ. Είχε προσληφθεί τον Φεβρουάριο του 2011, σε ηλικία 32 ετών, σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Εν συνεχεία, επί πρωθυπουργίας Λουκά Παπαδήμου, ανέλαβε ειδικός σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, θέση από την οποία απομακρύνθηκε τον Φεβρουάριο του 2013.

Σύμβουλος

Μετά την αποχώρηση από το Μαξίμου ανέλαβε ειδικός σύμβουλος του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και εσχάτως του σημερινού υπουργού Γκίκα Χαρδούβελη.
Ως συνεργάτη του Γ. Στουρνάρα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε ορίσει τον Θ. Κοντογεώργη στην Ομάδα Υποστήριξης του έργου του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Στην ίδια ομάδα είναι και άλλοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, όπως ο Πεγκλής και ο Πτωχός. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν καμία εμπειρία με το ιδιωτικό χρέος! Τον Μάρτιο του 2014 ο Θ. Κοντογεώργης συμμετείχε σε εκδηλώσεις της Ελιάς και υμνούσε τον Σημίτη, ενώ χαρακτήρισε ως υπεύθυνο για την «εθνική καταστροφή που βιώνουμε τώρα τον Κώστα Καραμανλή».

Ο κ. Κοντογεώργης δεν έχει τα τυπικά προσόντα, κάτι που επισημάνθηκε από λογιστές και ορκωτούς ελεγκτές. Ο νόμος προβλέπει ότι οι αντιπρόεδροι της ΕΛΤΕ -που ελέγχουν τις ελεγκτικές εταιρίες και τους ισολογισμούς των εισηγμένων εταιριών στο Χρηματιστήριο- επιλέγονται από πρόσωπα που διαθέτουν ευρεία επιστημονική κατάρτιση στη λογιστική ή την ελεγκτική. Ο δικηγόρος Κοντογεώργης, με μεταπτυχιακό στη Δημόσια Πολιτική, απέχει έτη από το να χαρακτηριστεί ελεγκτής, λογιστής, οικονομολόγος αναλογιστής κ.λπ.
πηγη dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]