40στο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στην ΑΡΤΑ.

Φέτος, συμπληρώνονται τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή και με κεντρικό σύνθημα «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων» (Απολογία Νίκου Μπελογιάννη), τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ δηλώνουμε πως συνεχίζουμε.
     Απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα, με εκατοντάδες πολύμορφες δραστηριότητες, μεταφέρει το Φεστιβάλ μας το αισιόδοξο και τόσο ελπιδοφόρο αυτό μήνυμα της εποχής μας. Οι νέοι και οι νέες, που έχουμε όλη τη ζωή μπροστά μας, έχουμε και επιλογή. Να απορρίψουμε και να ανατρέψουμε το σάπιο, άδικο και εκμεταλλευτικό σύστημα και να φτιάξουμε έναν κόσμο με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της παραγωγής, της επιστήμης και της τεχνολογίας. Να απολαμβάνουμε ένα ανώτερο επίπεδο ζωής και δικαιωμάτων στη μόρφωση, στη δουλειά, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, σε κάθε πλευρά της κοινωνικής ζωής.
     Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή είναι μοναδικό, αντέχει στο χρόνο, είναι μια νεολαιίστικη γιορτή, μια αιχμηρή πολιτική και πολιτιστική πρόταση. Συνδυάζει την πρωτοπόρα πολιτική πρόταση με πολλές μορφές τέχνης και εκδηλώσεις με την συμμετοχή χιλιάδων λαού και νεολαίας.
     Σε αυτήν την πορεία κατοχυρώνεται στην συνείδησή μας ως το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της χώρα.
     Το Φεστιβάλ μας και φέτος, μπροστά στο 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ, να γίνει μια μεγάλη συνάντηση κάθε νέου που του αξίζει μια καλύτερη ζωή που σήμερα του την στερούν για να κερδίζουν μια χούφτα καπιταλιστές. Μια συνάντηση με τα μάτια καρφωμένα στο μέλλον όπως θέλουμε να το φτιάξουμε. Γιατί όσα δεν ζήσαμε, αυτά μας ανήκουν.
     Στην Άρτα, το φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή θα πραγματοποιηθεί στις 12 – 13 Σεπτέμβρη στην πλατεία Σκουφά. Και τις δύο μέρες οι «πύλες» θα ανοίξουν στις 20:00 και στο χώρο θα λειτουργούν παιδότοπος, μπαρ – ταβέρνα και έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Παρασκευή 12/9
Γνωριμία με μαχητικά αγωνίσματα 20:15
Χαιρετισμός απο το Τ.Σ. Της ΚΝΕ 21:00
Συναυλία με τον Στάθη Αρτινό 21:10
Συναυλία με τους Mix Grill 21:40
Πολιτική ομιλία από τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ 22:15
Λαϊκή συναυλία με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο 23:00
Λαϊκό γλέντι απο το συγκρότημα σπουδαστών ΤΛΠΜ 01:00

Σάββατο 13/9
Συναυλία από μαθητικό συγκρότημα 20:15
Παραδοσιακοί χοροί από τον πολιτιστικό – μορφωτικό σύλλογο Πέτα 20:50
Συναυλία με τους Disanatolia 21:20
Αφιέρωμα στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι 21:50
Συναυλία με την Ρίτα Αντωνοπούλου 22:30
Ηπειρώτικο παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του Ηλία Πλαστήρα 00:30


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]