Προσάραξε θαλαμηγός στη Λευκάδα

Προσάραξη σημειώθηκε πρωινές ώρες χθες, του Θ/Γ “REVE D OR” σημαίας Αγγλίας με έντεκα (11) επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή “Κάστρο” Λευκάδας,
Συγκεκριμένα ενημερώθηκε η οικεία Λιμενική Αρχή από τον Πλοίαρχο του ανωτέρω πλοίου ότι προερχόμενο από Κέρκυρα με 6μέλη πλήρωμα και πέντε (05) επιβάτες, όλοι αλλοδαποί, προσάραξε σε αβαθή της ανωτέρω περιοχής χωρίς να προκληθεί εισροή υδάτων και ότι η θαλαμηγός φέρει 33.000 λίτρα Diesel oil και 1.700 λίτρα λιπαντικά.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση ενώ από ιδιώτη δύτη που επιθεώρησε τα ύφαλα του Θ/Γ δεν εντοπίστηκε ρήγμα. Με ρυμουλκό της περιοχής, έγιναν προσπάθειες αποκόλλησης της θαλαμηγού με αρνητικά αποτελέσματα.
Ο Πλοίαρχος του εν λόγω σκάφους ανέθεσε ιδιωτική εταιρεία τις εργασίες λήψης μέτρων για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος από την οποία τοποθετήθηκαν προληπτικά, πλωτά φράγματα περιμετρικά του “REVE D OR”. Επιπροσθέτως πλησίον αυτού, τέθηκε σε επιφυλακή το Ρ/Κ “SABATIS M” Ν. Χαλκίδας 430 για συνδρομή εφόσον απαιτηθεί. Οι εργασίες απάντλησης καυσίμων θα ξεκινήσουν σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία αποκόλλησης.
Από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Θ/Γ “REVE D OR” σημαίας Αγγλίας μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκομίσεως σχετικού βεβαιωτικού Αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]