Ο πρώτος καύσωνας.Η άνοδος της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει απο τη Δυτική Ελλλάδα

Προ των πυλών ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού. Ανοιχτές σήμερα και αύριο 10 το πρωί με 6 το απόγευμα οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων.   Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 37 βαθμοί κελσίου.
Η αποφυγή της ηλιοθεραπείας και της βαριάς σωματικής εργασίας και άσκησης, καθώς και τα ελαφρά γεύματα είναι τα κυριότερα μέτρα προφύλαξης από τον καύσωνα που θα πρέπει να λαμβάνουν οι πολίτες. Ειδικά σε εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, συνιστάται ο περιορισμός άσκοπων μετακινήσεων η αποφυγή πολύωρης έκθεσης στον ήλιο και η έντονη σωματική εργασία.

Η άνοδος της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει σήμερα από τη Δυτική Ελλάδα, όπου ο υδράργυρος θα φτάσει κατά τόπους τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Όμως, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η τμηματάρχης του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Χρυσούλα Πέτρου και όπως μετέδωσε ο Α984,η σημαντικότερη άνοδος της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει την Τετάρτη από τη Δυτική Ελλάδα με τη θερμοκρασία να φτάνει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Πέμπτη το κύμα του καύσωνα θα επεκταθεί στα ανατολικά και νότια της χώρας και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Κάμψη της θερμοκρασίας στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα αναμένεται από το Σάββατο, οπότε βόρειοι άνεμοι θα «ανακουφίσουν» τους κατοίκους των θερμών περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]