ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Δήλωση του Τάκη Τασιούλα,υποψηφίου δημάρχου τηs Λαικήs Συσπείρωσηs στο Δήμο Ιωαννιτών για την χθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα τηs ανεργίαs.

Δήλωση του Τάκη Τασιούλα, υποψηφίου Δημάρχου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ιωαννιτών για τη χθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της ανεργίας: 


Οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα της ανεργίας ήταν ΠΡΟΣΒΟΛΗ  για τους ανέργους της πόλης μας. 
Με υπεροψία αντιμετώπισαν τα αιτήματα των σωματείων για τα άμεσα μέτρα ανακούφισης που μπορεί να πάρει ο Δήμος για τους ανέργους μπροστά και στις γιορτές του Πάσχα. Όταν πρόκειται για τις ανάγκες των ανέργων και των λαϊκών στρωμάτων  επικαλούνται τους αντιλαϊκούς νόμους των κομμάτων τους και της Ε.Ε. για να πουν ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα.
Αντίθετα όλες οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου υποστηρίζουν με μία φωνή τα αιτήματα των επιχειρηματιών της περιοχής, για στήριξη της «ανταγωνιστικότητας» και «επιχειρηματικότητας», για χρηματοδότηση από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Αυτά τα συμφέροντα των επιχειρηματιών τα παρουσιάζουν μάλιστα ως λύση για τους ανέργους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Στην πραγματικότητα όμως σημαίνουν ελάχιστες θέσεις εργασίας με μισθούς πείνας, (μεροκάματα των 18 ευρώ και ανασφάλιστη εργασία για λίγους μήνες σε έργα του ΕΣΠΑ), μείωση εργοδοτικών εισφορών, ιδιωτικοποιήσεις, τρομοκρατία και απολύσεις για ένα μπουκάλι νερό, όπως έγινε στην επιχείρηση Βίκος!.
Είναι πρόκληση αυτοί που απολύουν εργαζόμενους του δήμου, που βάζουν πλάτη για την εμπορευματοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών στην υγεία και την πρόνοια, να «πουλάνε» τα κοινωνικά ιατρεία και παντοπωλεία, τους λαχανόκηπους και τα 5μηνα κοινωφελούς εργασίας ως φιλολαϊκή πολιτική των δήμων. Πρόκειται για μέτρα διαχείρισης της εξαθλίωσης προκειμένου τα λαϊκά στρώματα να αποδεχθούν ως μονόδρομο την πολιτική που υπηρετεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Απέναντί σε αυτές τις δυνάμεις η μοναδική εργατική λαϊκή αντιπολίτευση είναι η Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζεται από το ΚΚΕ. Καλούμε τους χιλιάδες ανέργους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να γυρίσουν την πλάτη τους σε αυτές τις δυνάμεις. Να δυναμώσουν την Λαϊκή Συσπείρωση σε κάθε κάλπη: στο Δήμο και στην περιφέρεια. Να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Όσο πιο ισχυρό αναδειχθεί από όλες τις κάλπες το ΚΚΕ, τόσο πιο γρήγορα μπορεί να προχωρήσει η αντεπίθεση του λαού, για να αναμετρηθεί αποτελεσματικά και νικηφόρα με την εξουσία των μονοπωλίων, την Ε.Ε., τις κυβερνήσεις του Ευρωμονόδρομου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]