(ΕΛΛΑΔΑ)Χωρίς γιατρό 2.000 κάτοικοι στους Φούρνους Ικαρίας

Χωρίς κανένα γιατρό είναι από τη Δευτέρα οι περίπου 2.000 κάτοικοι τωνΦούρνων Ικαρίας! Σύμφωνα μ ε το δημοσίευμα του Ριζοσπάστη,το Πολυδύναμο Ιατρείο και τα δύο αγροτικά ιατρεία των νησιών είναι έρημα από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα οι οικογένειες, οι ηλικιωμένοι, τα ΑμεΑ να μην έχουν καμία «υγειονομική φροντίδα».

Σύμφωνα με Ερώτηση που είχε καταθέσει το ΚΚΕ τον Ιούλη του 2013, στο Αγροτικό Ιατρείο Θύμαινας - νησάκι με μοναδικό μέσο πρόσβασης τις βάρκες - δεν υπηρετεί γιατρός. Ο γιατρός του Αγροτικού Ιατρείου Χρυσομηλιάς, που βρίσκεται σε δυσπρόσιτη περιοχή, μετακινήθηκε στους Φούρνους, γιατί εκεί δεν υπήρχε γιατρός, στο «κατ' όνομα» Πολυδύναμο Ιατρείο, όπου προβλέπονται δύο θέσεις αγροτικών γιατρών, ένας γενικής ιατρικής, νοσηλεύτρια και μαία. Ο μοναδικός γιατρός εφημέρευε σε 24ωρη βάση κάθε μέρα, πληρωνόταν ελάχιστες εφημερίες, εκτελούσε χρέη οδηγού ασθενοφόρου (!) και δεν μπορούσε να πάρει ούτε ρεπό. Η νοσηλεύτρια προσέτρεχε σε βοήθεια του γιατρού, οποιαδήποτε ώρα, εκτός ωραρίου, χωρίς να καλύπτεται υπηρεσιακά, χωρίς να πληρώνεται.
Η θητεία αυτού του γιατρού έληξε πριν από 40 μέρες περίπου και τα νησιά «καλύπτονταν» προσωρινά με μετακινήσεις γιατρών από τα Νοσοκομεία Ικαρίας και Σάμου. Εδώ και τρεις μέρες σταμάτησαν κι αυτοί οι γιατροί.
«Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί; Ποιος θα προσφέρει στοιχειώδεις φροντίδες Υγείας σε ένα ατύχημα, σε ένα έκτακτο περιστατικό, σε μια αρρώστια; Ποιος θα συνταγογραφήσει τα φάρμακα των ηλικιωμένων και όσων παίρνουν φαρμακευτική αγωγή; Ποιος θα δώσει παραπεμπτικά για εξετάσεις;», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Φούρνων του ΚΚΕ και απαιτεί:
Να καλυφθούν τώρα τα κενά με πρόσληψη μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα Περιφερειακά Ιατρεία και στο Πολυδύναμο Ιατρείο. Να αναβαθμιστεί το Πολυδύναμο Ιατρείο των Φούρνων σε Κέντρο Υγείας με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, οδηγό για το ασθενοφόρο. Ιδιαίτερα στα αγροτικά ιατρεία των απομακρυσμένων χωριών (Θύμαινα, Χρυσομηλιά) να υπάρχει και ειδικευμένος γιατρός και νοσηλεύτρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]