ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Αξίζει σε Όλους μας, να Ζούμε Ανθρώπινα.

Το παρακάτω άρθρο είναι ‘‘πιο σύνθετο’’, χρειάζεται δε την προσοχής σας να είναι πιο απαιτητική. Περιλαμβάνει πολλά και χρήσιμα στοιχεία, που αφορούν πάρα πολλούς ανθρώπους , γιατί Αξίζει σε Όλους μας, να Ζούμε Ανθρώπινα.

Συνέπεσε με την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ψωρίαση: ένα νόσημα που απασχολεί»που διοργανώσαν, ο Δήμος  Πειραιά και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεμων  – Προαγωγής Υγειάς με τη συνεργασία του Σωματείου Υποστήριξης Ψωριασικών Ασθενών «ΚΑΛΥΨΩ» και την υποστήριξη της εταιρείας Leo Ελλάς, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κώστας Κωσταράκος » Θήρας & Μαντινείας, Καμίνια (Πειραιάς), στην οποία και παρευρέθηκα .
Μια λεπτομερέστατα εποικοδομητική και ενημερωτική εκδήλωση για την ψωρίαση,  η οποία δεν είναι απλά μια δερματική νόσος, είναι μία σύνθετη μη μεταδοτική χρόνια αυτοάνοση νόσος, που παρουσιάζει άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής. Η ψυχολογική πίεση και το άγχος της γενικά, μπορεί να οδηγήσει στην πρώτη εκδήλωση της ψωρίασης, αλλά και σε υποτροπές με κνησμό και εμφάνιση φλεγμονής στο δέρμα.
Ως εκ τούτου πολλοί άνθρωποι που έχουν την νόσο της ψωρίασης υποφέρουν από συναισθήματα αμηχανίας, κατάθλιψη, άγχος και χαμηλή αυτοεκτίμηση, τα οποία με τη σειρά τους δημιουργούν ένα επίπεδο ψυχικής αναστάτωσης που κάνει την αντιμετώπιση της νόσου δυσκολότερη. Κατά συνέπεια, η επιλογή της κατάλληλης θεραπείας, αλλά και η εκάστοτε θεραπευτική στρατηγική θα πρέπει να βασίζεται στο διάλογο μεταξύ ιατρού και ασθενούς. Περισσότερα για την  Ψωρίαση και η Ψωριασική Αρθρίτιδα.http://www.kalipso.gr/
Η προαγωγή των ποιοτικά προσαρμοσμένων επαγγελματικών Bio-εφαρμογών διαχείρισης των εσωτερικών χώρων, στοχεύει στην αναγνώριση μιας φιλικά αξιόπιστης επαγγελματικής προσέγγισης στους ασθενείς, με σεβασμό στις προσδοκίες των αναγκών τους και την αναβάθμιση της ποιότητας στον τρόπο ζωής τους, για μιαβελτιωμένη ποιότητα του τρόπου αντιμετώπισης των καθημερινών δυσκολιών τους, με περισσότερο χρόνο, εσωτερική αρμονία – ηρεμία.
Όπως ισχύει για κάθε παθολογική κατάσταση που επηρεάζει την ποιότητα ζωής , χρειάζεται να ληφθούν υπόψη πολλαπλοί παράγοντες για την αντιμετώπιση τους. Απαιτείται να υιοθετηθεί ένας υγιεινός και ισορροπημένος τρόπος ζωής, όπου η  βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς, θα έχει θετική επίδραση στην θεραπεία του.
Σε αντίθεση με την Ψωρίαση οπού δεν μεταδίδεται, σε άλλες δερματικές παθήσεις όπως η ψώρα , οι μυκητιακες λοιμώξειςτου δέρματος, όταν προκαλείται παραγωγή απολέπισης τα θραύσματα ή τα λέπια του δέρματος των νοσούντων  προσκολλιούνται σε αντικείμενα (σκεπάσματα, στρώματα, χαλιά, μοκέτες, σαλόνια,  έπιπλα, πατώματα, λουτρά κλπ), οπού μπορεί να μολύνουν κάποιον που έρχεται σε επαφή.
Η δε αιώρηση των θραυσμάτων, των λεπιών, αλλά και τα περριτώματα των άκαρεωνμαζί με τα αποσυνθεμένα μέρη τους στην ατμόσφαιρα, μπορεί να προκαλέσει αλλά αλλεργιολογικά η πνευμονολογικά συμπτώματα, αλλά και να δώσει τροφή σε αλλά παράσιτα (ζωικούς εχθρούς) των κατοικημένων χώρων, όπως στα άκαρεα της οικιακής σκόνης (Dust mites) , στα σκαθάρια των χαλιών (Coleoptero-Dermestidae), αλλά και στους  νέους επιθετικούς εισβολείς στα σπίτια μας, τα‘‘αρπακτικά ακάρεα’’, των οικογενειών Parasitiformes, όπου χρησιμοποιούνται δε με μεγάλη επιτυχία και για βιολογικό έλεγχο.
Η ψώρα είναι μια μεταδοτική πάθηση του δέρματος, που οφείλεται στο άκαρι της ψώρας, το οποίο ζει και αναπαράγεται στο δέρμα του ανθρώπου. Είναι μικροσκοπικό αραχνοειδές παρασιτικό που προκαλεί έντονο κνησμό (φαγούρα). Η ψώρα μεταδίδεταιμε τη στενή επαφή του δέρματος ,αλλά και με τη χρήση κοινών κλινοσκεπασμάτων και χειροπετσετών,
Βέβαια βασική προϋπόθεση είναι και η ποιοτική καθαριότητα και υγιεινή, ώστε να αποφεύγεται η τοπική επιμόλυνση των  δερματικών βλαβών στις περιοχές των εξανθήματων.
Προσοχή, το διάλυμα βενζοϊκού βενζολίου, δεν ενδείκνυται στην καθαριότητα των χώρων, με αποτέλεσμα όταν το χρησιμοποιείται να καταστρέφεται τα αντικείμενα δηλαδή την περιουσία σας.(ζητάτε να έχει ετικέτα στα Ελληνικά)
Μυκητιάσεις δέρματος – Τα Δερματόφυτα, οι συχνότεροι μύκητες που μολύνουν τον άνθρωπο. Είναι πρωτοπαθή και όχι ευκαιριακά παθογόνα, δηλ. μπορούν να μολύνουν υγιείς οργανισμούςχωρίς να απαιτούν κάποια βλάβη της ανοσίας τους ή κάποια πύλη εισόδου στο δέρμα όπως είναι ένα τραύμα. Επειδή εκλεκτικά τρέφονται με την κερατίνη (που αποτελείται από σκληρές πρωτείνες που χαρακτηρίζονται από τη μεγάλη περιεκτικότητά τους σε θείο) προσβάλλουν δομές του δέρματος που περιέχουν κερατίνη σε μεγάλη ποσότητα, όπως είναι η επιδερμίδα, τα νύχια και οι τρίχες.
Σπανιότερη μορφή το Μολυσματικό κηρίο (του Κέλσου) , μια έντονη σμηγματορροϊκή μορφή, είναι πολύ φλεγμονώδης μυκητιακή λοίμωξη που μπορεί να μιμείται τη βακτηριακή θυλακίτιδα ή ένα απόστημα του τριχωτού (παρουσιάζει πολύ πύον).
Και μια αναφορά στην μηνιγγίτιδα, μια μόλυνση που προκαλείται από διάφορους μικροοργανισμούς εκ των οποίων οι συχνότεροι είναι βακτηρίδια και ιοί. Τα βασικά μέτρα για προστασίας και πρόληψης εναντίον της μηνιγγίτιδας περιλαμβάνουν, εκτός το συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών, ποιοτική καθαριότητα και υγιεινή στο χώρο και χρήση βακτηριακής απολύμανσης.
Σημαντικό ρόλο παίζει η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, ώστε να αντιμετωπιστούν παθογόνοι μικροοργανισμοί και οι αρνητικές συνέπειες της παρουσίας τους. Δεν επαρκεί ο απλός καθαρισμός  στα εμφανή σημεία, για να θεωρείται ότι έχει καθαριστεί επιτυχώς, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν: Εξειδικευμένες επαγγελματικές Bio-Εφαρμογές ποιοτικού καθαρισμού για την απομάκρυνση ρύπων και μικροβιολογική απολύμανση για την εξουδετέρωση του παθογόνου μικροβιακού φορτίου, με βακτηριοκτόνα απολυμαντικά ,ακίνδυνα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, αλλά και με έγκριση από τον Ε.Ο.Φ.
Με την έναρξη της κατάλληλης θεραπείας, στον χώρο διαμονής, εκτός από τα κλινοσκεπάσματα και ρούχα, πρέπει υποχρεωτικά να γίνουν Επαγγελματικές Bio-εφαρμογές απορρύπανσης με αναζωογόνηση και εξυγίανση του περιβάλλοντα χώρου, πριν αλλά και μετά -αν χρειαστεί-  και από οποιαδήποτε επεξεργασία υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Οι Επαγγελματικές Bio-εφαρμογές απορρύπανσης με αναζωογόνηση, σε στρώματα, σαλόνια, μοκέτες- χαλιά, λείες επιφάνειες αλλά και την εξυγίανση, μπορούν να προσφέρουν περισσότερη προστασία από την εσωτερική επιμόλυνση,  από τα περιττώματα και τα αποσυντεθειμένα ακάρεα, τα αιωρούμενα ρυπογόνα μικροσκοπικά φορτία, αλλά και να αποτρέψουν σε μεγάλο ποσοστό την χρήση χημικών κλπ.
Η ανάγκη μέριμνας για την υγεία, μέσα από την διαχείριση των προβλημάτων που ανακύπτουν στον εσωτερικό περιβάλλοντα χώροέχει σαν αποτέλεσμα την υιοθέτηση ανάλογων εναλλακτικών μεθόδων μιας Ισορροπημένης καθαριότητας για την βελτιωμένη ποιότητα του.
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή της μεθόδου, γιατί μια εφαρμογή χωρίς τον απαιτούμενο Επαγγελματικό εξοπλισμό, την επαγγελματική κατάρτιση σε Επαγγελματικές Bio-Εφαρμογές απορρύπανσης με αναζωογόνηση και εξυγίανση του περιβάλλοντα χώρου, πριν αλλά και μετά από οποιαδήποτε επεξεργασία περιβαλλοντολογικού η και υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα μπορούσε να αποφέρει αρνητικά αποτελέσματα ακόμα και στην εκτελεσθείσα θεραπευτική αγωγή.
Προσοχή χρειάζεται αν χρησιμοποιήσετε χημικές ουσίες -βιοκτόνα (απωθητικά), απολυμαντικά ,κλπ που μπορεί να χρησιμοποιηθούν πρέπει να τηρούνται πιστά όλες οι προφυλάξεις που αναγράφονται στην ετικέτα, ώστε να γίνετε  ορθή και ασφαλή εφαρμογή των προϊόντων αυτών, πρέπει δε να αναγραφούν,  για τα (ακίνδυνα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον) απολυμαντικά την έγκριση από τον Ε.Ο.Φ., για δε τα  βιοκτόνα (απωθητικά) μπορείτε επιπλέον να το πληροφορηθείτε και μέσω της ιστοσελίδαςhttp://wwww.minagric.gr/syspest/syspest_houses.aspx
Στην Υποστήριξη μιας Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης πρέπει να συμμετέχουμε όλοι ώστε να επιτευχθεί με τον καλύτερο αποδεκτά τρόπο η κάθε αντιμετώπιση.
Εμείς συνεχίζουμε με το Πρόγραμμα Φροντίζω να Ζω Ανθρώπινα , για βελτίωση των συνθηκών προστασίας της Υγείας στους εσωτερικούς χώρους. Και μην ξεχνάτε η γνώμη σας Μετράει. Είμαστε στην διάθεσή σας. (Περιγράψτε ότι θέλετε στο πεδίο με τα σχόλια που βρίσκεται εντός του Φροντίζω να Ζω Ανθρώπινα ).
Κοινοποίησε το: Ενεργή συμβολή μπορεί να έχουν όλοι , αρχίζει δε να γίνεται μεγαλύτερη όταν μεταφέρεται από τη συμμετοχή της οικογένειας , στην πολυκατοικία, τις τοπικές και πληθυσμιακές ομάδες, τις κυβερνητικές η μη-κυβερνητικές οργανώσεις και οργανισμούς, συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα και φορείς, με μια αναδημοσίευση ή ένα e-mail κ.λ.π
Για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο  2104829839,  6932245887 e-mail:info@klintec.gr
Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]