Bio – κτόνος στο σπίτι μας;Βιοκτόνα – Εφαρμογές και Προφυλάξεις


Τα βιοκτόνα είναι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στο να αποτρέπουν ή σκοτώνουν κάθε ζωντανό μικροοργανισμό για την προστασία των ανθρώπων, ζώων, υλικών & αντικειμένων από παθογόνους μικροοργανισμούς. Μεταξύ των προϊόντων αυτών συγκαταλέγονται και τα εντομοαπωθητικά, αντισηπτικά, απολυμαντικά , συντηρητικά ξύλου, τα υφαλοχρώματα καθώς και τα συντηρητικά υλικών.

Παρά την ωφελιμότητά τους, στις μέρες μας, η αγορά τους και η χρήση τέτοιωνεπικίνδυνων χημικών ουσιών στο σπίτι, όταν δεν είναι αποθηκεμένα σε ασφαλέστερους χώρους- μη προσβάσημους στα παιδιά, μπορεί να προκαλέσουν και θανατηφόρα ατυχήματα.
Πέρα από οποία νομοθετική ρύθμιση για την προστασία του καταναλωτή και του περιβάλλοντος, σημαντικό ρόλο για προστασία (ειδικά του παιδιού) από εφαρμογές στο σπίτι φέρουν οι γονείς.
Τα ατυχήματα στο σπίτι από τέτοια προϊόντα είναι αρκετά, αν και οι προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται κατά τη χρήση τους σε κατοικημένες περιοχές πρέπει να είναι συνεχείς, υπολογίζοντας και τους περίοικους καθώς οι κίνδυνοι που διατρέχουν ορισμένες φορές είναι πολύ μεγάλοι.
Ιδιαίτερα σημαντικές θα πρέπει να είναι και οι προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται καικατά τη χρήση βιοκτόνων, από εταιρείες- επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγορά ως συνεργεία απεντομώσεων και απολυμάνσεων, με Αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος Καταπολέμησης Εντόμων και Τρωκτικών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Τα διάφορα συνεργεία εταιρείες- επιχειρήσεις, φέρουν τεράστια ευθύνη σε σχέση με τηνορθή και ασφαλή εφαρμογή των προϊόντων αυτών, καθώς πρέπει να τηρούνται πιστάόλες οι προφυλάξεις που αναγράφονται στην ετικέτα. Ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να είναι ενήμερος για τα προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν στην οικία του και μπορεί να πληροφορηθεί για τα εγκεκριμένα προϊόντα μέσω της ιστοσελίδας http://www.minagric.gr.
Πέραν τούτου πρέπει να γνωρίζει αν είναι ασφαλές και με την εφαρμογή του δεν θα διατρέξει οποιοδήποτε κίνδυνο κανένα μέλος της οικογένειάς του ή κάποιος από τα γειτονικά σπίτια, ζητώντας δε και γραπτές οδηγίες για τον χρόνο ασφαλείας που πρέπει να τηρηθεί μετά την εφαρμογή τέτοιων προϊόντων.
Είναι πλέον καιρός ο κάθε πολίτης να αντιληφθεί ότι είναι στο χέρι του να απαιτεί ένα καλύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον, για τον ίδιο και την οικογένειά του και ότι έχει τα ίδια δικαιώματα όπως κάθε άλλος ευρωπαίος πολίτης. Η προστασία αυτή, διασφαλίζεται μέσα από την νομοθεσία και επιτυγχάνεται με την επιδίωξη συνεργασίας με τις αρμόδιες αρχές που χειρίζονται τις νομοθεσίες αυτές.
Η προστασία του βίου, πρέπει να αντιμετωπιστεί ως πρόκληση αλλά και ως πρόσκλησηγια να ξεπεράσουμε την κρίση αξιών αλλά και τα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης, με εστίαση σε μια συντονισμένη και άμεση προσπάθεια για την διασφάλιση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής.
Το Βιο-περιβάλλον και τα  δικαιώματα του βίου ( δικαιώματα προς το ζην και ευ ζην), συνθέτουν το χώρο και τα όρια της ανάπτυξης, είναι δε ένας από τους σημαντικότερούς παράγοντες των συλλογικών αποφάσεων, όπου όχι μόνο συμβαδίζει με την οικονομική ανάπτυξη, αλλά βοηθάει  και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με την ιδέα των δικαιωμάτων του βίου, έχει κάθε μορφή του βίου , για την ικανοποίηση των αναγκών μιας ποιοτικά βελτιωμένης και υγιεινής ζωής, διαφορετικών αλλά και σύγχρονων μορφών ζωής  στη γη , μέσα από την προστασία της βιο-ποικιλότητας.
Ο ορισμός της λέξης βιο-κτόνος προέρχεται από το Bιο (βίος=το ζείν) και το επίθεμα –κτόνος ο φονεύων.
Bio-κτόνος στο σπίτι, μπορεί να είναι ο ιδιώτης ως ερασιτέχνης εφαρμοστής βιοκτόνων, αλλά και ένας επαγγελματίας εφαρμοστής βιοκτόνων που αποδεδειγμένα θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή των καταναλωτών, στον βωμό της ακόρεστης ανθρώπινης πλεονεξίας και του αλόγιστου οικονομικού κέρδους, θυσιάζοντας Υγεία -Περιουσία – Περιβάλλον, περιφρονώντας συγχρόνως, και τις ηθικές αξίες.
Εμείς συνεχίζουμε με το Πρόγραμμα Φροντίζω να Ζω Ανθρώπινα , για βελτίωση των συνθηκών προστασίας της Υγείας στους εσωτερικούς χώρους
Για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο  2104829839,  6932245887 e-mail:info@klintec.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]