ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εξαρθρώθηκε ακόμη μία ομάδα που επιδίδονταν στην συστηματική κλοπή μοτοσυκλετών στην Κέρκυρα


Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο ημεδαποί, καθώς και άγνωστος αριθμός συνεργών
Εξιχνιάστηκαν τριάντα τρεις υποθέσεις κλοπών μοτοσυκλετών
Εξαρθρώθηκε ύστερα από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας ομάδα, αποτελούμενη από τουλάχιστον τέσσερις ημεδαπούς (τρεις άντρες και μία γυναίκα) ηλικίας 23,23,46 και 23 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στην συστηματική κλοπή μοτοσυκλετών στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα η ομάδα αυτή δραστηριοποιούνταν ένα χρόνο περίπου και μέχρι στιγμής από την διαπιστευμένη δράση της έχουν εξιχνιαστεί τριάντα τρεις περιπτώσεις κλοπών μηχανών σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας.
Αρχικά εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας το Σάββατο (08.06.2013) το βράδυ στην Κέρκυρα ο ένας 23χρονος ημεδαπός ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ενεργό μέλος της ομάδας.
O 23χρονος μαζί με τους άλλους δύο 23χρονους συνεργούς του αφαίρεσαν:
  • το Σάββατο (08.06.2013) το πρωί από την πόλη της Κέρκυρας ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο το οποίο βρέθηκε κοντά στην οικία της 23χρονης ημεδαπής και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του
  • καθώς και την Πέμπτη (06.06.2013) το απόγευμα από το Σολάρι Κέρκυρας άλλο ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο αξίας 1.000 ευρώ περίπου
Από την εξέλιξη της έρευνας που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας εντοπίστηκε χθες (10.06.2013) το πρωί ο 46χρονος σε περιοχή στην βόρεια Κέρκυρα, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση μεγάλου μέρος των μηχανών που αφαιρούσαν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.
Από την συνδυαστική αξιολόγηση των στοιχείων της έρευνας ο 23χρονος και η 23χρονη, οι οποίοι αναζητούνται, κατηγορούνται ακόμη για την διάπραξη τριάντα ενός ακόμη κλοπών σταθμευμένων δικύκλων στην Κέρκυρα από τις οποίες ξεχωρίζουν:
  • μοτοποδηλάτου από την πόλη της Κέρκυρας τις πρώτες πρωινές ώρες της 23.05.2013
  • μοτοσικλέτας από την περιοχή Εμπορικού της Κέρκυρας τις πρώτες πρωινές ώρες της 30.05.2012
  • μοτοσυκλέτας από την πόλη της Κέρκυρας τις πρώτες πρωινές ώρες της 02.11.2012
  • μοτοσυκλέτας από τους Ευρωπούλους Κέρκυρας τις πρώτες πρωινές ώρες της 27.12.2012
  • μοτοσυκλέτας από τα Γουβιά Κέρκυρας τις πρώτες πρωινές ώρες της 06.01.2013
  • μοτοσυκλέτας από το Κοντόκαλι Κέρκυρας τις πρώτες πρωινές ώρες της 18.01.2013
  • μοτοποδηλάτου από το Μαντούκι Κέρκυρας τις πρώτες πρωινές ώρες της 04.02.2013
Σε βάρος του 23χρονου και του 46χρονου που συνελήφθησαν σχηματίσθηκε δικογραφία αυτοφώρου διαδικασίας για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και της αποδοχής-διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, ενώ αναζητούνται τα άλλα δύο μέλη της ομάδας και άγνωστος αριθμός συνεργών.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.
Επισημαίνεται ότι το τελευταίο τρίμηνο περίπου έχουν εξιχνιαστεί από τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας περισσότερες από εκατό περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]