ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΑΡΤΑ: Επίσκεψη μαθητών από την Κύπρο στο Δήμαρχο

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 2ο Γενικό Λύκειο Άρτας και από το Λύκειο Πολεμιδιών Λεμεσού της Κύπρου επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Αρταίων κ. Γιάννη Παπαλέξη, την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013, στο γραφείο του, με αφορμή την επίσκεψή τους στην πόλη της Άρτας στα πλαίσια της αδελφοποίησης των δύο σχολείων, η οποία αποτελεί συνέχεια της αδελφοποίησης που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα ανάμεσα στο 1ο Λύκειο Ιωαννίνων και στο Λύκειο Πολεμιδιών. Ο κ. Παπαλέξης αφού τους καλωσόρισε, έκανε μια γενική αναφορά στην πόλη της Άρτας και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο πρόγραμμα της αδελφοποίησης, η οποία όπως είπε, ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας για ανταλλαγή πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και άλλων στοιχείων και διευρύνει το ρόλο του σχολείου και το άνοιγμά του στην κοινωνία.

Η τελετή της αδελφοποίησης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο 2ο ΓΕΛ με εκδηλώσεις και από τις δύο πλευρές και παρουσίαση project με θέμα «Η συμβολή των κατοίκων της Άρτας, των Ιωαννίνων και της Κύπρου στον αγώνα του 1821». Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από τις δύο περιοχές. Η Δ/ντρια του 2ου ΓΕΛ Άρτας κυρία Παρασκευή Χαμπηλομάτη ευχαρίστησε το Δήμαρχο κ. Παπαλέξη, τους Αντιδημάρχους κυρίους Φώτη Γεωργίου και Δημήτρη Κέφη για την υποστήριξή τους, καθώς επίσης το σύλλογο των καθηγητών και τους γονείς των μαθητών όλου του σχολείου που δραστηριοποιήθηκαν γι’ αυτή την εκδήλωση και ιδιαίτερα τους γονείς των μαθητών που άνοιξαν τα σπίτια τους και φιλοξένησαν την αποστολή. Επίσης ευχαρίστησε τους μαθητές που με τις ικανότητές τους, τον ενθουσιασμό τους και την εργασία τους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.
Στην αντιφώνησή της η εκπρόσωπος της αποστολής από το Λύκειο Πολεμιδιών, κυρία Ρέα Παπαδοπούλου, ευχαρίστησε τη Δ/ντρια, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που συνέβαλαν στην επιτυχία της αδελφοποίησης. 
Η επίσκεψη στο δημαρχείο ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Η αντιπροσωπεία της Κύπρου πρόσφερε στο Δήμαρχο Αρταίων αντίγραφο αγγείου από την αρχαία Κυπριακή ιστορία, το περιοδικό που εκδίδει το σχολείο και δύο εκδόσεις από συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν από το σχολείο. Ο Δήμαρχος ανταπέδωσε προσφέροντας ως δώρο, βιβλίο με τα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, το dvd με τα μνημεία της Άρτας και αφίσα με το Γεφύρι.
Η αποστολή, η οποία αναχωρεί αύριο το πρωί για την Κύπρο, έχει ξεναγηθεί ήδη στα αξιοθέατα της Άρτας και πρόκειται να επισκεφθεί και άλλους χώρους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]