Ερώτηση στη Βουλή για τη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ Άρτας

Στη Βουλή φέρνει το θέμα της λειτουργίας του ΚΕΦΙΑΠ Άρτας, η Όλγα Γεροβασίλη. Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη κατέθεσε τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας, σχετικά με το ζήτημα της λειτουργίας του ΚΕΦΙΑΠ Άρτας. Η κ. Γεροβασίλη κατά την τελευταία της επίσκεψη  στις εγκαταστάσεις του ΚΕΦΙΑΠ, είχε δηλώσει πως θα κάνει όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις που απαιτούνται, ώστε το ΚΕΦΙΑΠ να επιτελέσει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε. Η επιτακτική ανάγκη των ασθενών να βρεθεί άμεσα λύση για το πρόβλημά τους και η συζήτηση με τους εργαζόμενους του Κέντρου για την μέχρι τώρα δραστηριότητα του ΚΕΦΙΑΠ και τις δυνατότητες ανάπτυξής του, ανέδειξαν τις πτυχές του ζητήματος και αποτέλεσαν τη βάση της ερώτησης που κατατέθηκε και η οποία παρατίθεται:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
ΠΡΟΣ:  τους κ.κ. Υπουργούς:
- Οικονομικών
- Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: Λειτουργία του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Άρτας
Το ΚΕΦΙΑΠ Άρτας στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του παλαιού νοσοκομείου και  διαθέτει πλήρη εξοπλισμό, αξίας άνω των 4 εκατομμυρίων Ευρώ. Στο ΚΕΦΙΑΠ βρίσκονται ανεπτυγμένες 26 κλίνες, έτοιμες να δεχθούν ασθενείς, όργανα φυσικοθεραπείας και εργοθεραπείας, ενώ το Κέντρο είναι πλήρως επανδρωμένο με το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό.
Δυστυχώς, από το 2009 μέχρι σήμερα το ΚΕΦΙΑΠ, δεν επιτελεί τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε Σήμερα, λειτουργούν μόνο κάποια πρωινά τμήματα Ψυχολογίας, Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Κοινωνικής Εργασίας, παρά την ύπαρξη απόφασης( Πράξη 25/13-7-2012 ) του Δ. Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, στο οποίο υπάγεται οργανικά, για πλήρη λειτουργία του ως Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης. Αυτή η απόφαση παραμένει ανενεργή, με αποτέλεσμα ο εξοπλισμός να παραμένει αναξιοποίητος και το Κέντρο να υπολειτουργεί.
Είναι αυταπόδεικτο ότι το ΚΕΦΙΑΠ ως δομή είναι απολύτως απαραίτητο για την εξυπηρέτηση όχι μόνο των κατοίκων του νομού Άρτας, αλλά και όμορων νομών. Το σημερινό καθεστώς εξαναγκάζει άτομα με κινητικές αναπηρίες (παραπληγία, ημιπληγία, σκλήρυνση κατά πλάκας, τροχαία, αθλητικές κακώσεις, εργατικά ατυχήματα), όπως επίσης ασθενείς μετά από επεμβάσεις ορθοπεδικές, νευροχειρουργικές, καρδιοχειρουργικές, κ.λ.π. ή μετά από παραμονή στη Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου, να στρέφονται στα Ιωάννινα ή την Πάτρα, προς αναζήτηση θέσεων νοσηλείας σε Ιδιωτικά Κέντρα Αποκατάστασης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς και την οικογένειές τους.
Για την έναρξη της λειτουργίας του ΚΕΦΙΑΠ απαιτείται η πρόσληψη ενός (1) τουλάχιστον ιατρού, αλλά πρωτίστως η πολιτική βούληση να επιτραπεί στο Κέντρο να εξυπηρετήσει το σκοπό λειτουργίας του.
Πέραν δε, της επίλυσης ενός οξύτατου κοινωνικού προβλήματος, το άνοιγμα του Κέντρου σε ασθενείς για νοσηλεία, εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα της δομής και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών της, καθώς ο ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία, οφείλουν να πληρώνουν τα νοσήλια των ασθενών, γεγονός που καθιστά ευχερέστερη την επίτευξη του παναρτινού αιτήματος για την άμεση και πλήρη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ Άρτας.  
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Θεωρείτε ότι η πλήρης λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ Άρτας είναι απαραίτητη για την εξυπηρέτηση και την ανακούφιση ευαίσθητων κατηγοριών συνανθρώπων μας στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας;
2. Ποια άμεσα μέτρα για την έναρξη της λειτουργίας του ΚΕΦΙΑΠ Άρτας προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση;

Η ερωτώσα Βουλευτής
Όλγα Γεροβασίλη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]