Kακοποίηση ζώων στην ταινία Hobbit καταγγέλει η PETA

Kακοποίηση ζώων στην ταινία Hobbit καταγγέλει η PETAΤην έντονη αντίδραση των φιλόζωων έχει προκαλέσει η είδηση ότι αρκετά ζώα, μεταξύ των οποίων άλογα, κατσίκες, πρόβατα και κοτόπουλα, πέθαναν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας του Peter Jackson «Χόμπιτ: ένα αναπάντεχο ταξίδι». Την καταγγελία έκανε η ΜΚΟ για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων «PETA», υποστηρίζοντας ότι 27 ζώα πέθαναν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν.

Οι φιλόζωοι σχεδιάζουν διαδηλώσεις κατά τις ταινίας και απειλούν να μποϊκοτάρουν την πρεμιέρα την επόμενη εβδομάδα στην πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ο δημιουργός και οι παραγωγοί της ταινίας επισημαίνεται ότι η οργάνωση για την προστασία των ζώων «American Humane Association» παρακολουθούσε την κατάσταση των ζώων καθ΄όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων και κανένα ζώο δεν πέθανε ή κακοποιήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας».



«Οι παραγωγοί απορρίπτουν τους ισχυρισμούς ότι 27 ζώα πέθαναν εξαιτίας κακομεταχείρισης κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων». «Ελήφθησαν υπερβολικά μέτρα ώστε να διασφαλιστεί ότι τα ζώα δεν θα χρησιμοποιούνταν σε σκηνές που θα τους προκαλούσαν περιττό άγχος» σημειώνουν οι παραγωγοί της ταινίας. 

Σε απάντησή της πάντως η PETA υποστήριξε ότι καμιά από τις κατηγορίες δεν αφορούσε περιστατικά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας αλλά τις συνθήκες που επικρατούσαν στους στάβλους και τις φάρμες όπου φιλοξενούνταν τα ζώα.

Οι καταγγελίες που συγκέντρωσε η PETA για την κακοποίηση των ζώων περιλαμβάνουν μαρτυρίες για άλογα που έσπασαν το σβέρκο τους, πρόβατα και κατσίκες που πέθαναν από ασθένειες και κότες που κατασπαράχθηκαν από σκύλους.
ΠΗΓΗ 
απο το   RAMNOUSIA 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]